8.3 van 10
 • 910
29 beoordelingen
Direct een bod 085 401 62 21
 • Bel 085 401 62 21

  Acht nieuwe Audi’s RS op komst

  23-12-2016

  Sinds de allereerste Audi RS 2 Avant in 1994 van de lopende band rolde, heeft de term ‘RS’ een bijna magische bijklank onder autoliefhebbers en autojournalisten. De afkorting ‘RS’ is afkomstig van het Duitse woord ‘RennSport’, om de snelheid en slagkracht van deze voertuigen eer aan te doen. In de komende anderhalf jaar zijn er maar liefst acht nieuwe Audi’s RS op komst, waarmee de Duitse autofirma zich goed in de kijker speelt.
  De marktintroductie van deze acht Audi’s werd deze maand voor het eerst gepubliceerd in het Engelse vakblad AutoCar, in een interview met Stephan Winkelmann, de hoogste baas van Audi. Uw Audi verkopen? Dit kan makkelijk en snel op vandaagverkopen.nl.

  Topman van Audi nog wat geheimzinnig over nieuwe RS-modellen

  Als we de bestaande Audi RS-modellen bekijken, dan bestaan die uit de RS 3, de RS Q3, de RS 6, de RS 7 en de TT RS. Bij de nieuwe productlijn van Audi zit naar verwachting een RS-versie van de nieuwe A4. Hoewel de topman van Audi zich in het interview nog een beetje in nevelen hulde, lijkt het erop dat ook de nieuwe A5 en Q5 een RS-versie zullen krijgen.

  Daarnaast is het niet uitgesloten dat de Q2 en de opvolger van de A5 ook een RS-jasje aangemeten krijgen. Daar komt nog eens bij dat de opvolger van de A1 een extreme topversie zal gaan krijgen. Tot slot is het nog even afwachten of Audi een RS 5 en een RS 5 Cabrio als twee losstaande uitvoeringen zal gaan tellen.

  De RS 4 Avant is het verwachte paradepaardje van Audi

  Het paradepaardje van de nieuwe lijn RS-modellen in 2017 zal de Audi RS4 Avant worden. Deze zal worden uitgerust met een V6 inclusief dubbele turbo en meer dan 500 PK. Hij zal een uitgeklopte carrosserie en quattro aandrijving bevatten en wordt alleen beschikbaar als S-tronic.

  Daarnaast kunt u nog rekenen op een nieuwe RS 4 Sedan en een RS 5 Sportback, alsmede een variant op de RS 5 cabriolet. Volgens de autopers moet Audi wel in de gaten houden dat ook concurrerende merken meedoen aan de wedloop om de meeste PK’s. Immers, Mercedes heeft al de C 63 AMG en Alfa Romeo de Gulia, die beide 510 PK aan boord hebben.

  Een ander RS-model waar de gerenommeerde automedia een hoge pet van ophebben is de nieuwe Audi RS 3Avant, ook al is er op dit moment nog maar heel weinig van bekend. Op internet zijn al wel animaties te zien van ontwerper X-Tomi Design. Uiterlijk is hij te vergelijken met de aloude RS 3. De indruk bestaat dat het bij dit model gaat om een V6 2.9 met vermoedelijk een elektrische turbo. Ook wordt erop gerekend dat het vermogen boven de huidige standaard van de RS 4 komt te liggen. Met andere woorden: autofans en Audi-liefhebbers kunnen smullen in 2017!

  Verkoop uw auto of vrachtwagen

  Hoe werkt het?