085 401 62 21 Direct een bod

Audi A3 wordt World Car of the Year

De New York Auto Show 2014, een prestigieuze awardshow, kent 5 verschillende categorieën om mee in de prijzen te vallen. Er is er maar één echter die er werkelijk toe doet, de Car of the Year, en dit jaar is deze gewonnen door de Audi A3. Terecht, ondanks geduchte concurrentie van onder andere BMW en Mazda weet de Audi A3 dankzij haar mooie design en sterke technische kwaliteiten de prijs te bemachtigen. Charisma en een scherpe leaseprijs maken de Audi A3 tot een onderscheidende auto in een wereld waar de concurrentie vlijmscherp is.

De Audi A3 een instapmodel die zichzelf overstijgt

In 1996 werd het eerste A3 model op de markt gebracht. Gebaseerd op de Volkswagen Golf, delend in verschillende onderdelen en het platform, was de A3 een instapmodel. Gericht om beschikbaar te zijn voor een breder publiek zonder in te leveren op kwaliteit werd de Audi A3 al gauw bekend als een model dat net iets charismatischer was dan haar directe concurrentie. In 2000 volgde de eerste facelift, esthetische kwaliteiten zoals de koplampen en velgen werden aangescherpt om mee te gaan in het moderne straatbeeld. Daarnaast werden zowel bij de diesel als de benzine uitvoering het vermogen opgeschroefd. De snelste uitvoeringen kregen standaard een 6 versnellingsbak.

Om bij te blijven werden ook in 2005 en in 2008 de Audi A3 modellen met een facelift verbeterd. Een verbetering in techniek en design zorgde ervoor dat de A3 in al haar uitvoeringen een topmodel bleef. Nu bevestigd met de prijs Audi A3 Car of the Year.

Audi A3 2013 1280x960 wallpaper 02 copy 1024x768 Audi A3 wordt World Car of the Year

Minder is meer

Audi is niet bang om zich te laten inspireren door de concurrentie maar kiest duidelijk voor een eigen stijl. De auto werd onder andere geprezen voor haar mooie aan het minimalistische grenzende interieur. Een strakke afwerking in het bijna doorzichtige trimafwerking, een dashboard die in duidelijkheid zich onderscheid in schoonheid. Van elk led lampje tot de bekleding elk element van design werkt in harmonie. Dit in combinatie met een door de jury geprezen krachtige motor leidde de Audi A3 tot winnaar.

Trots rijden met 4 ringen

De Audi A3 is een instapmodel, maar u rijdt er toch mee in een auto die in naam en merk de jaloezie van uw medeweggebruikers zal uitlokken. De iconische 4 ringen zijn een genot om voor de deur te hebben staan. De Audi A3 Car of the Year Award bevestigd dit alleen maar.

 

Bron: AutoExpress

Contact
Vandaag Verkopen

Anthony Fokkerstraat 24

3261 LB Oud-Beijerland

info@vandaagverkopen.nl

085 401 62 21