085 401 62 21 Direct een bod

Audi waagt zich aan stoplicht voorspelling in de toekomst

Audi slaat momenteel hard op de pr-trommel: hun uitvinding de V2I (Vehicle to Infrastructure) gaat dé auto-hype van 2017 worden. Met veel bombarie geeft de Duitse autofabrikant aan de eerste te zijn met apparatuur die kan communiceren met verkeerslichten.

Of dit laatste de waarheid is valt te betwijfelen: infrastructure communicatie was immers al jarenlang mogelijk met Stinger-apparatuur. Ook was er in 2008 de Nederlandse uitvinding ‘Priodeck’, een dashboardkastje waarmee ambulances en brandweerauto’s alle verkeerslichten op groen konden krijgen tijdens het naderen. Dergelijke vondsten werden echter nooit gemeengoed omdat de wetgeving niet meewerkte.

Heeft u een Audi en zou u deze willen verkopen? Dan bent u bij Vandaag Verkopen goed! Wij verkopen uw Audi makkelijk en snel! 

Hoe werkt de uitvinding van Audi?

De werking van Audi’s V2I is als volgt: de bestuurder van een Audi kan met behulp van een aflopend klokje zien op welk moment het verkeerslicht groen gaat worden. In feite ontstaat zo een ‘geregisseerde groene golf’. Het grote voordeel is dat de automobilist zodoende minder stress ervaart en er veiliger door gaat rijden. Opmerkelijk is dat zo’n terugtellend klokje juist in Duitsland werd uitgevonden, aangezien het daar zo werkt met de verkeerslichten dat het licht na het rode sein eerst op rood/oranje springt alvorens deze op groen gaat; dat is in feite al een waarschuwing voor de automobilist.

Een ander pluspunt is dat de V2I op real-time wijze aangeeft waar er in de omgeving zich veel verkeer begeeft, zodat u dat makkelijk kunt omzeilen. Audi’s ‘wonderkastje’ kan met een verkeerslicht communiceren door middel van een GPS-verbinding.  Volgens Audi kan de V2I worden gezien als een opstapje in de richting van autonoom rijden, zeg maar het toekomstige rijden waarbij de automobilist steeds minder zelf hoeft te doen.

De V2I is pas na 2017 leverbaar in een deel van de Audi’s

Potentiële autokopers die de V2I als een belangrijk extraatje zien om in 2017 een Audi aan te schaffen, moeten wellicht nog even wachten. Want (nog) niet alle Audi’s worden uitgevoerd met deze vondst. De V2I is namelijk een zogeheten premium-optie en daardoor is het uitsluitend beschikbaar voor de modellen met een Audi Connect System.

Daar komt bij dat het automerk plannen heeft om de V2I samen te laten werken met de navigatie en start-stopsystemen, een alleszins aantrekkelijk idee. De modellen die doorgaans zo’n Audi Connect System aan boord hebben zijn de Q7, de A4 en de A4 All road. In de loop van dit jaar moeten enkele gebieden en steden klaar worden gemaakt om het systeem optimaal te laten draaien, aangezien de verkeerslichten ook een aanpassing nodig hebben.

Wie wat extra informatie wil hebben kan een (wervende) video bekijken op Autojunk.nl. Heeft u andere vragen of wilt u informatie over het verkopen van uw auto? Neem dan contact op met Vandaag Verkopen!

Contact
Vandaag Verkopen

Anthony Fokkerstraat 24

3261 LB Oud-Beijerland

info@vandaagverkopen.nl

085 401 62 21