8.3 van 10
 • 910
29 beoordelingen
Direct een bod 085 401 62 21
 • Bel 085 401 62 21

  Auto inruilwaarde berekenen

  02-08-2017

  auto inruilwaarde berekenen e1501688088587 Auto inruilwaarde berekenenWat of hoeveel is mijn auto waard? Of wat is de waarde van een andere auto? Hoe langer ik eigenaar ben van deze auto, hoe minder hij waard wordt. Hoe moet ik de auto inruilwaarde berekenen? Als je wil weten wat een auto kan opleveren, moet je de inruilwaarde van je auto berekenen. Maar hoe kun je bepalen wat je auto waard is op dit moment? Hieronder lees je de tips en manieren die nodig zijn om de inruilwaarde van je auto te berekenen.

  Mensen willen om verschillende redenen de inruilwaarde van een auto weten. Bekende voorbeelden zijn:

  1. Ik wil mijn auto verkopen en voor een goede prijsbepaling moet ik de auto inruilwaarde berekenen.
  2. Ik heb bij de garage of in een advertentie een occasion gezien, maar is de prijs van de auto wel redelijk?
  3. Wat is mijn auto waard na een beschadiging als de verzekering hoogstens de dagwaarde zal uitkeren?

  Verschil tussen berekenen dagwaarde en inruilwaarde auto

  Er bestaat een verschil tussen dagwaarde en inruilwaarde. Als de waarde van een auto wordt bepaald door de dagwaarde geeft dat aan hoeveel de auto waard is op de dag dat je je dat afvraagt. Bij inruilwaarde gaat het echter om het bedrag dat een garage, handelaar of dealer reëel vindt. Dit bedrag zal lager liggen dan de dagwaarde, omdat hij er immers ook wat aan over wil overhouden. Voor een goede prijs en een goede onderhandelingspositie is het dus belangrijk om eerst de auto inruilwaarde te berekenen.

  Maar: hoe verkoop je een auto, of hoe weet je dat je een goede prijs betaalt voor een auto? Wie de waarde van een occasion wil weten, of van een eigen auto de inruilwaarde wil berekenen, kan op deze manieren de auto inruilwaarde bepalen:

  1. Zelf uitrekenen.
  2. De inruilwaarde van de auto laten berekenen door een garage of dealer.
  3. Online gratis de auto inruilwaarde van de auto berekenen via een inkoopsite of ANWB.nl en dan heel snel een antwoord ontvangen.

  Onderdelen van de waardebepaling

  Het kan raadzaam zijn om te gaan ‘shoppen’ bij dealers en garages. Geen enkele waardebepaling is immers hetzelfde en wie weet verdien je er een paar honderd euro mee door op onderzoek uit te gaan. Bij de waardebepaling van een auto zijn echter altijd een aantal vaste kenmerken. Meestal wordt de waarde van een auto gebaseerd op:

  • Merk en type
  • Bouwjaar
  • Kilometerstand
  • Motor en accessoires
  • Onderhoudsstaat
  • Hoe is de vraag in de markt en is hij snel kwijt te raken?
  • Gemiddelde inruilwaarde en gemiddelde verkoopprijs

  Als je uiteindelijk een goede en correcte auto inruilwaarde in handen hebt, vraag je dan af of je dit bedrag gaat gebruiken bij de verkoop. Dit kun je laten afhangen van vragen als:

  1. Moet ik mijn auto snel kwijt zijn, bijvoorbeeld wegens geldnood, of is er geen haast?
  2. Als je hem inruilt bij een dealer en daar een ander terugkoopt, is de prijs hoger dan wanneer je hem daar alleen verkoopt?
  3. Is de marktwaarde anders dan de dagwaarde, is er bijvoorbeeld om een bepaalde reden meer of minder vraag naar het model auto dat ik aanbied?
  4. Vind ik de inruilwaarde gevoelsmatig niet te laag en probeer ik daarom een hogere vraagprijs uit?

  Drie tips om de waarde van je auto te verhogen

  Op de markt van occasions kunnen de vraagprijzen van hetzelfde model behoorlijk verschillen. Verhoog daarom de waarde van je auto met deze drie handige tips:

  1. Maak de auto grondig schoon, ga naar een wasstraat en behandel verkleuringen op bumpers en strips met speciaal daarvoor bestemde spray.
  2. Vervang zaken die niet al te duur zijn, zoals roestige velgen, versleten automatten en kapotte wieldoppen. Regel eventueel via de RDW nieuwe kentekenplaten, vul de vloeistoffen aan en overweeg of je nog geld wil uitgeven aan een APK-keuring.
  3. Je komt overtuigend en betrouwbaar over als je zekerheden biedt zoals het overhandigen van de onderhoudsgeschiedenis, het instructieboekje, garagefacturen en een setje reservesleutels. Geef de potentiële koper het beeld dat je goed voor je auto hebt gezorgd.

  Na bepaling inruilwaarde auto: wel of niet zelf verkopen?

  Wie de inruilwaarde heeft berekend en zijn auto wil verkopen, verdient in de regel het meest als hij hem zelf aanbiedt. Nadelen bij het zelf verkopen van de auto zijn echter:

  – Advertentie opmaken met wervende tekst

  – Goede foto’s maken

  – Telkens bellen en mailen met potentiële klanten

  – Afspraken maken voor proefritten, waarbij je risico loopt op eventuele schade

  – Onderhandelen over de prijs

  – Je draagt zelf de juridische aansprakelijkheid bij ontdekking van verwijtbare gebreken

  – Extra kosten: de belasting, verzekering en andere vaste lasten blijven doorlopen

  – Je moet misschien langdurig adverteren of extra betalen om je advertentie weer bovenaan in de zoekresultaten te krijgen

  Verkoop auto uitbesteden aan gespecialiseerd autoverkoopbedrijf

  Wij raden daarom automobilisten in heel Nederland aan om in zee te gaan met een erkend en betrouwbaar bedrijf als Vandaag Verkopen. De pluspunten die wij onze klanten al meer dan 25 jaar bieden:

  1. Vul online je kenteken en persoonlijke gegevens in en je ontvangt spoedig een marktconform bod op je auto.
  2. Als je akkoord gaat met het bod heb je nog diezelfde dag een RDW-vrijwaring plus het geld op je bankrekening.
  3. Je hebt als klant van Vandaag Verkopen niets meer te maken met alle nadelen en rompslomp van zelf je auto verkopen zoals hierboven beschreven staat.

  Vandaag verkopen helpt u graag met het berekenen van uw auto inruilwaarde.

  Verkoop uw auto of vrachtwagen

  Hoe werkt het?