8.3 van 10
 • 910
29 beoordelingen
Direct een bod 085 401 62 21
 • Bel 085 401 62 21

  Auto naar de sloop brengen? Hoe werkt het?

  11-11-2016

  Een auto naar de sloop brengen kan een verstandige beslissing zijn, bijvoorbeeld na een fikse aanrijding of als hij niet meer door de APK komt. Als de reparatiekosten hoger zijn dan de waarde, zal u afscheid van de heilige koe moeten nemen. Hieronder leggen we uit hoe het werkt als u een auto naar de sloop wil brengen.
  Een autosloperij is tegenwoordig een modern recyclingbedrijf, dat aan tal van milieu-eisen moet voldoen voordat de sloophamer erin wordt gezet. Ook als u een auto voor de sloop komt aanbieden, gaat dat er een stuk professioneler aan toe dan in vroeger tijden.

  Mede door de strengere milieuregels is het kostenniveau voor de sloper de laatste jaren omhoog gegaan, wat betekent dat de kosten voor u tegenwoordig ook hoger liggen. Dit is ook merkbaar aan de toegenomen prijzen voor tweedehands auto-onderdelen. Uw sloopauto verkopen? Dit kan op vandaagverkopen.nl.

  Hoe wordt het bod samengesteld?

  Wil de sloper kunnen blijven bestaan, dan zal hij uw aanvoer nodig hebben. Deze weet van de andere kant ook wel dat u niet met een sloopauto wil blijven zitten; de kosten van belasting en verzekering blijven immer doortikken. Deze beide zaken vormen het beginpunt van de prijsonderhandeling.

  Deze prijs hangt er ook van af hoeveel bruikbare en verkoopbare onderdelen er zich in en aan de auto bevinden. Dit houdt in dat een auto die er aan de buitenkant uitgeleefd uit ziet, vaak alleen nog maar een prijs voor een pakketje oud ijzer oplevert. Afhankelijk van de omvang van de auto ligt dit gewicht doorgaans tussen de 75 en 125 kilo.

  Een auto naar de sloop brengen is dus geen vetpot. Voor het geval u nog goede banden en een aardig interieur heeft, kunnen er nog een paar tientjes extra aan de strijkstok blijven hangen. Een bescheiden uitzondering hierop is als het een nog niet zo oude auto is van een populair merk of model.

  Afhandeling bij sloper vaak grotendeels online

  Meestal komen autosloopbedrijven de auto in kwestie bij u thuis ophalen. Bij een moderne autosloper gaat tegenwoordig veel online. Zo vult u op de site van de sloper gegevens van de auto in, biedt wat informatie over de staat van onderhoud en vult dit aan met foto’s. Op grond hiervan kan de sloper dan al op afstand een bedrag noemen dat u zult ontvangen voor uw sloopauto. Al met al een snelle manier om van een auto af te komen waarmee u niet meer kunt rijden. Als u de tijd en het geduld hebt, kunt u natuurlijk meerdere autoslopers benaderen en hem dan aan de hoogste bieder aanbieden.

  Het is dus een kwestie van op Google even kijken welke autoslopers zich in uw omgeving bevinden. Wij adviseren dan om even te controleren of de sloperij ook uw automerk sloopt, sommige slopers hebben immers merkspecialisatie, of zijn gespecialiseerd in specifiek Duitse auto’s. Een sloper die als specialisatie Opel heeft, zal meer interesse hebben voor uw Opel dan een ander, wat het bedrag kan opschroeven.

  Door de sloop komt het kenteken te vervallen. U kunt dit inleveren bij een postagentschap of laten afhandelen door het sloopbedrijf. Neem in dat geval wel de kentekenpapieren mee. Na de afhandeling ontvangt u dan een vrijwaringsbewijs van de sloper.

   

  Verkoop uw auto of vrachtwagen

  Hoe werkt het?