8.3 van 10
 • 910
29 beoordelingen
Direct een bod 085 401 62 21
 • Bel 085 401 62 21

  Auto verkopen aan een inkoopsite, is dit een goed idee?

  05-12-2016

  Auto verkopen aan een inkoopsite, is dit een goed idee? Volgens de Consumentenbond wel, want die is positief na een onderzoek onder online auto-inkopers. De resultaten werden vorige maand gepubliceerd in de Consumentengids.
  De Consumentenbond voerde zijn test uit bij vijf sites en er werd op drie auto’s getest: een Toyota Aygo, een Ford Mondeo Stationwagen en een Mercedes Benz B-klasse. Vooral de Toyota bleek bij de online auto-inkopers een goed alternatief voor de reguliere verkoopkanalen. Wilt u uw auto verkopen? Bekijk dan vandaagverkopen.nl.

  Het bod kan enigszins verschillen tussen de verschillende aanbieders

  De handelswijze ging bij de vijf onderzochte sites nagenoeg hetzelfde. De klant moet bij allen eerst online enkele voertuiggegevens invoeren en optioneel een foto van de auto meezenden. Meteen daaropvolgend kreeg de automobilist een bod op grond van een computerberekening. Later volgt dan het definitieve bod, als alle noodzakelijke informatie is afgegeven, bijvoorbeeld na een taxatie op locatie. Daar kan het voertuig dan meteen worden verkocht.

  Wel raadde de Consumentenbod aan om ondanks de klantvriendelijkheid van deze sites een vergelijking met meerdere aanbieders te maken, omdat niet iedereen hetzelfde bod zal plaatsen voor uw auto; het blijft tenslotte mensenwerk. Vraag dus bij meerdere sites een offerte op om eventueel uw voordeel mee te doen, ook al is het maar honderd euro, het is natuurlijk altijd meegenomen.

  Auto-inkoopsites vooral aan te raden bij bepaalde types auto’s

  Verder concludeerde de Consumentenbond op basis van hun bezoeken aan auto-inkoopsites dat zij zeker de moeite waard zijn om te raadplegen in het geval van kleine stadsauto’s. Waar de biedingen bij de Mercedes Benz B-klasse en de Ford Mondeo Stationwagen nog enigszins varieerden qua bod, waren de biedingen in het geval van de Toyota Aygo onverdeeld hoog te noemen. De Consumentenbond vond daarom dat het ontegenzeggelijke gemak dat de inkoopsites bieden, zeker in de categorie waartoe de Toyota Aygo behoort, zeker niet ten koste hoeft te gaan van het bedrag dat hij opbrengt.

  Tot slot kwam de Consumentenbond nog met de alleszins te begrijpen conclusie dat het veel makkelijker is voor de automobilist om een auto van de hand te doen met behulp van een inkoopsite. De autobezitter is veel minder tijd en moeite kwijt om zijn auto te slijten. Hij hoeft er niet tegen onkosten online mee te gaan ‘leuren’, hoeft niet een prijs af te dingen en allerlei proefritten van potentiële kopers te organiseren. Een inkoopsite levert gewoonweg een snelle maar goede service om een auto zodoende makkelijk mogelijk voor een eigenaar te verkopen.

  Verkoop uw auto of vrachtwagen

  Hoe werkt het?