8.3 van 10
 • 910
29 beoordelingen
Direct een bod 085 401 62 21
 • Bel 085 401 62 21

  Automobilist krijgt in toekomst betere verkeersinfo

  19-11-2013

  Online servicediensten

  In de toekomst moeten en zullen automobilisten betere verkeersinformatie krijgen. 60 procent van de Nederlandse auto’s zal in 2023 in contact staan met andere auto’s of speciale online servicediensten, dat verwacht het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Op korte termijn worden verscheidene projecten opgestart om in de toekomst in te kunnen spelen op verkeersopstoppingen.

  2018571 300x172 Automobilist krijgt in toekomst betere verkeersinfo

  Nieuw systeem bevordert doorstroming

  Er wordt gebruik gemaakt van een nieuw systeem waar verkeerslichten, afhankelijk van het verkeersaanbod, korter of langer op groen zullen staan. Het departement verwacht dat de doorstroming van het verkeer hierdoor zal bevorderen. De eerste testlocaties zijn Amsterdam, Brabant en Rotterdam. Na verloop van tijd zullen deze tests ook in Oostenrijk en Duitsland worden gehouden.

  Programma “Beter Benutten”

  Met het programma ‘Beter Benutten’ maakt het ministerie van Infrastructuur 170 miljoen euro vrij voor het ontwikkelen van nieuwe technologie voor slimme mobiliteit. Verschillende partijen waaronder het Rijk, belangenorganisaties en kennisinstellingen hebben de handen ineen geslagen en hebben samen een strategie bedacht.

  Bron: Autoweek

  Verkoop uw auto of vrachtwagen

  Hoe werkt het?