8.3 van 10
 • 910
29 beoordelingen
Direct een bod 085 401 62 21
 • Bel 085 401 62 21

  Bentley heeft nu ook een SUV

  18-09-2015

  Dat Bentley luxe auto’s maakt, dat mag als een gegeven worden beschouwd. Bentley is een van de grootste concurrenten van Rolls Royce, in hun eigen segment. Nu heeft Bentley alleen een nieuw vlaggenschip toegevoegd aan de lijn, namelijk een SUV model, dat de concurrentie met Landrover aan zou moeten gaan. Landrover heeft twee soorten auto’s, de luxemodellen die eigenlijk niet meer offroad kunnen rijden, zoals de Range Rover, en de echte offroaders, zoals de Discovery. Met de Range Rover serie is de Landrover echt binnengedrongen in het luxe autosegment. Als reactie daarop heeft Bentley de Bentayga ontwikkeld.

  De Geneva motor show van 2012

  In 2012 heeft Bentley al een concept SUV getoond op de Geneva motorshow, deze is niet heel positief ontvangen. Deze kritiek heeft Bentley mee naar huis genomen en ze zijn hiermee aan het werk gegaan. De Bentayga is een logisch gevolg. Zeker wanneer de opties meegewogen worden is het echt een prachtige auto. De Bentayga is natuurlijk een luxe auto, maar dan een die over prima offroad kwaliteiten beschikt. Hoe mooi de nieuwe Bentayga wordt gevonden is natuurlijk afhankelijk van uw smaak, maar hij is wel echt aanwezig op de weg. De typische kenmerken van een Bentley zijn absoluut aanwezig: de grote grill en de vliegende B aan de zijkanten. Daar komen dan de details nog bij, want die zijn altijd tot in de puntjes verzorgd bij Bentley.

  Comfortabel en snel!

  Naast dat de Bentley Bentayga ontzettend comfortabel is, is hij natuurlijk ook snel. De 6.0 liter V12 levert maar liefst 600pk. Hij trekt dan ook ontzettend snel op, van 0 tot 100 km/u in 4.1 seconde, met een topsnelheid van maar liefst 301 km/u. Daar staat dan tegenover dat de Bentley Bentayga niet heel zuinig is, maar als u deze auto kunt betalen, dan zijn de benzine kosten natuurlijk niet heel relevant. Het verbruik is 12,8l per 100km. De verwachting is dat de Bentley Bentayga in de eerste helft van 2016 op de markt komt. De prijs is nog niet bekend.

  Standaard met veel opties

  Van Bentley zijn wij natuurlijk wel het een en ander aan opties gewend. De Bentayga is hier geen uitzondering op; standaard krijgt u ontzettend veel. Een van de meest in het oog springende opties zijn de twee uitneembare 10.1 inch tablets voor de passagiers. Natuurlijk zit er voor de bestuurder een 8 inch touchscreen om de nodige zaken in de auto te bedienen. Het geluidssysteem is ook simpelweg goed te noemen, er zitten 18 speakers in met een wattage van 1.950 watt. Naast deze luxe opties zijn er ook talloze veiligheidssystemen die in de Bentley voor u aan het werk zijn. Zo is er een speciale achteruitrijdsensor, en zelfs speciale night vision aanwezig in de nieuwe Bentley Bentayga. Kortom, een bijzondere auto!

  Verkoop uw auto of vrachtwagen

  Hoe werkt het?