8.3 van 10
 • 910
29 beoordelingen
Direct een bod 085 401 62 21
 • Bel 085 401 62 21

  Besparen op reparaties

  01-04-2016

  Iedereen zal er wel eens bij stil staan: hoe kan ik besparen op autoreparaties? Bezuinigen op onderhoudsbeurten geeft natuurlijk wel het risico op relatief hogere kosten bij reparatie of bij pech met de auto. Bovendien is een goed onderhouden auto makkelijker verkoopbaar, dus met investeren in onderhoud investeert u tevens in de waarde van uw auto. Toch is het mogelijk om op verantwoorde manier te besparen  met de onderstaande tips:

  Zelf controles uitvoeren

  Simpele controles zijn eventueel zelf uit te voeren. Zo kunt u zelf uw oliepeil checken, zodat bij een te laag peil u geen ernstige motorschade zult krijgen. Of een check van uw bandenspanning, want een te lage spanning heeft als nadelen een hoger brandstofverbruik en meer bandenslijtage.

  Prijsafspraken

  Als u met een garagehouder prijsafspraken maakt over de maximale kosten, dan weten beide partijen waar ze aan toe zijn. Laat dit officieel vastleggen in een reparatieopdracht en de monteurs contact met u opnemen als het werkelijk noodzakelijk is dat de geraamde kosten moeten worden overschreden. Als u een echt grote reparatie heeft, is het handig om vooraf een bindende prijsafspraak te maken. In de praktijk komen bij niet-bindende afspraken nog wel eens prijsoverschrijdingen van om en nabij de twintig procent voor.

  Gebruik tweedehands of imitatie-onderdelen bij reparaties

  Er is veel geld in uw portemonnee te behouden door bij bepaalde soorten reparaties gebruik te laten maken van gebruikte of imitatie-onderdelen in plaats van de onderdelen van de merkfabrikant. Dit soort handelingen zijn vaak mogelijk bij onderdelen die relatief snel slijten, zoals een startmotor, dynamo, enzovoorts. U moet er aan denken dat u daarop dan ook garantie krijgt.

  Kies een specialist of Bovag-garage

  Een dealer is doorgaans duurder dan een specialist of Bovag-garage. Wel raden wij aan om naar de dealer te gaan in het geval dat uw auto nog in de garantieperiode zit. In andere gevallen zijn Bovag-garages een prima optie, Bovag-garages hebben een formulematige opzet waarbij u  standaard drie maanden garantie krijgt. Wie geld wil besparen kiest voor een universele garage. Daarentegen hebben merkspecialisten natuurlijk veel kennis in huis over het merk en de specifieke modellen.

  Verkoop uw auto of vrachtwagen

  Hoe werkt het?