8.3 van 10
 • 910
29 beoordelingen
Direct een bod 085 401 62 21
 • Bel 085 401 62 21

  Beste manier om auto te verkopen

  16-07-2014

  Wilt u uw auto verkopen, maar vraagt u zich af wat de beste manier is om dat te doen? In deze blog vertellen wij het een en ander over de voor- en nadelen van diverse methodes om uw auto kwijt te raken. Dan kunt u zelf beslissen welke methode voor u geschikt is. Het draait vooral om verschillen in verkoopgemak, het risico dat er iets misgaat en de uiteindelijke prijs die u voor uw auto krijgt. De een heeft geen zin in het gedoe en de risico’s die verkopen aan particulieren soms met zich meebrengt, de ander gaat daar toch voor omdat je uiteindelijk dan misschien een hogere prijs kunt krijgen voor de auto. We bespreken de verschillende opties die u hebt in het kort.

   

  Verkopen aan particulieren

  Zoals gezegd kunt u uw auto verkopen aan een particulier. Het meest eenvoudige is om uw auto gewoon voor de deur te zetten met een vel papier erin waarop staat dat hij te koop is. Ook kunt u in een lokale krant een advertentie zetten. Hiermee bereikt u een minder groot publiek, maar het voordeel is dat u uw auto waarschijnlijk aan iemand uit de buurt kunt verkopen. Het risico op oplichting is kleiner, bij een landelijke advertentie kan iemand uit de andere kant van het land uw auto kopen en dan gewoon niet betalen, waarbij het door de afstand moeilijk is om verhaal te halen.

  Maar met een landelijke advertentie, op een algemene verkoopsite als Marktplaats, of op diverse sites die gespecialiseerd zijn in de autohandel, bereikt u wel het grootste publiek. U loopt kans meerdere reacties te krijgen, waarbij u dan de koper uit kunt kiezen die u het hoogste bedrag wil betalen, of die u het meest betrouwbaar lijkt. Toch kan het soms een moeizaam proces zijn. De koper wil vaak afdingen en er kan een tijd overheen gaan voordat beide partijen alle benodigde formulieren hebben ingevuld. Tevens loopt u kans een tijdje te moeten wachten op uw geld.

   

  Verkopen aan een autohandelaar

  U kunt uw auto ook verkopen aan een autohandelaar. Die kopen vaker auto’s in en weten hoe dat in zijn werk gaat, bij een betrouwbare autohandelaar zal de verkoop sneller geregeld kunnen worden. Tevens wordt u vaak sneller betaald. Het kan een hoop gedoe schelen.

  Het nadeel is dat autohandelaren vaak een lagere prijs bieden dan de prijs die u uiteindelijk bij een particulier kunt krijgen. Sommigen gaan dan toch liever in zee met particulieren, om zo de beste prijs te krijgen. Tevens zijn er in de wereld van de tweedehands autohandel nog al wat sjoemelaars en louche types aanwezig. Zorg ervoor dat u zaken doet met een betrouwbare partij.

   

  Verkopen aan een opkoper op internet

  Er zijn ook verschillende opkopers actief op internet, die landelijk opereren. Kijkt u naar de betrouwbaarheid van de website en of het bedrijf RDW-erkend is. Bij betrouwbare partijen kan de verkoop snel en gemakkelijk worden afgehandeld en krijgt u direct uw geld. Maar ook online opkopers kennen vaak een lager prijsniveau. U krijgt er veel gemak voor terug en u zult bij de grotere partijen niet worden opgelicht, maar vaak krijgt u een lagere prijs.

   

  Vandaag Verkopen, de online opkoper die wél een goede prijs biedt

  Vandaag Verkopen, sinds 1989 landelijk actief in de autohandel, is een online opkoper die haar klanten wél eerlijke, marktconforme prijzen biedt voor hun auto, evenals een snelle, professionele afhandeling van de verkoop. Vandaag Verkopen is RDW-erkend en biedt directe vrijwaring en directe betaling. Op de dag van de verkoop wordt het geld op uw rekening gestort. Verder doen wij niet aan ingewikkelde procedures en een grote hoeveelheid papierwerk, wij hebben het verkoopproces zo eenvoudig en gestroomlijnd mogelijk gemaakt. Ondanks dat gemak bieden wij toch altijd een gunstige prijs voor uw auto.

  Meld uw auto vandaag nog vrijblijvend aan op onze website, dan doen wij u een aantrekkelijk bod en kan de verkoop binnen no time en met zo min mogelijk gedoe voor u geregeld worden. Tot ziens bij Vandaag Verkopen!

  car sale img 300x199 Beste manier om auto te verkopen

  Verkoop uw auto of vrachtwagen

  Hoe werkt het?