085 401 62 21 Direct een bod

Chevrolet Malibu, zoals hij vroeger bedoeld was

Het vlaggenschip van Chevrolet, het type Malibu, is alweer toe aan de negende generatie sinds 1964. Het wordt een Chevrolet Malibu zoals hij vroeger bedoeld was. Denk bij een Malibu bijvoorbeeld aan de ‘General Lee’, het scheurijzer van The Dukes Of Hazard in de jaren tachtig. Maar dan geheel aangepast aan de technische normen van deze tijd.
De afgelopen drie jaar was er sprake van dat de nieuwe Chevrolet Malibu helemaal nooit in Nederland zou gaan rondrijden. De Europese importeur meende dat de CO2-uitstoot van de benzinemotoren te hoog zou zijn om in het zogeheten D-segment de concurrentie de baas te kunnen. Bovendien waren er geen dieselversies beschikbaar in die periode. De afgelopen jaren moesten de Chevrolet-fans het daarom doen met de introductie van de Cruze Stationwagon en het SUV-model de Trax. Uw Chevrolet verkopen? Bekijk dan vandaagverkopen.nl.

De nieuwe Chevrolet Malibu: unieke ‘midsize sedan’

Toch is er nu weer goed nieuws uit het Chevroletkamp: deze maand presenteerde het bedrijf in New York de negende variant op haar populaire Malibu-concept, die in het begin van 2017 alsnog op de Nederlandse markt zal verschijnen. Het autobedrijf is vol trots op haar nieuwe ‘midsize sedan’ die er ook is met een hybride aandrijflijn.

De nieuwe 1,8 viercilinder benzinemotor gecombineerd met een elektromotor is tezamen goed voor 185 pk. Als de Malibu uitsluitend op de batterijen en de elektromotor rijdt haalt hij 88 kilometer per uur. Het gecombineerde verbruik is meer dan ’45 miles per gallon’, wat 6,3l/100 km betekent.

Voor automobilisten die dat niet genoeg vinden leveren ze ook nog een 2,0 liter turbo van 253 pk en 350 Nm. Als instapper is er een 1,5 liter turbomotor van 163 pk en 250 Nm. Deze bevat een 6-trapsautomaat, terwijl de 2,0 een 8-trapsautomaat krijgt.

Gewijzigde vormgeving en vele handige snufjes

De nieuwe Malibu heeft een strakker design dan zijn voorganger, vanwege een scherper gesneden front, mooie ‘vouwen’ op de flanken en een behoorlijk veranderde achterkant en lichtunits. Ook is de wielbasis tien centimeter langer, wat meer beenruimte achterin geeft. De totale lengte van de auto is ook iets langer. Het gewicht is afgenomen met maar liefst 135 kilo, daarmee is de nieuwe Malibu dus veel zuiniger in gebruik.

Opmerkelijk is de functie ‘teen driver’, waarmee ouders op afstand de illegale activiteiten van hun kroost in de gaten kunnen houden. Andere leuke snufjes zijn de Front Pedestrian Alert, een Lane Keep Assist , een Forward Collision Alert, een Adaptive Cruise Control en zo kunnen we nog wel even door gaan.

Al met al dus weer een Malibu zoals hij ooit bedoeld was. We zijn benieuwd wat Bo en Luke Duke van The Dukes Of Hazard hiervan zouden vinden!

 

Contact
Vandaag Verkopen

Anthony Fokkerstraat 24

3261 LB Oud-Beijerland

info@vandaagverkopen.nl

085 401 62 21