8.3 van 10
 • 910
29 beoordelingen
Direct een bod 085 401 62 21
 • Bel 085 401 62 21

  De allerleukste gezinsauto’s

  26-08-2016

  Hoe vindt u de leukste gezinsauto? Wie een gezin heeft, wil natuurlijk een model dat daarop helemaal berust is. Het hele gezin moet er uiteraard in passen, maar ook de bagage van de vakantie. Ook moet de auto betaalbaar zijn, betrouwbaar zijn, kindvriendelijk en na verloop van tijd bij een inruil moet er ook nog wat aan de strijkstok blijven hangen. Hieronder ziet u enkele populaire modellen beschreven uit 2016 waarvan wij denken dat ze voor u een goede koop zijn. Mocht u uw eigen auto eerst willen verkopen, helpen we u daar bij Vandaag Verkopen graag mee!

  Renault Captur

  De Renault Captur is bijna de voordeligste uit dit overzicht, en heeft derhalve de beste prijs-kwaliteitverhouding. Een ander opvallend kenmerk is het variabele interieur; de achterbank is makkelijk wendbaar voor meer bagage- of beenruimte, de bekleding is afritsbaar.

  De Opel Astra

  Nog iets voordeliger dan de Renault Captur is de Opel Astra, die ook nog eens werd uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2016. Dit is ook wel terecht te noemen, vanwege de uitgekiende technologie en de opmerkelijke hoeveelheid ruimte.

  Ford Focus – vijfdeurs

  Net als de twee bovenstaande verkrijgbaar voor een bedrag van onder de twintigduizend euro: de Ford Focus – vijfdeurs. Behalve de vele ruimte wordt dit model auto ook geprezen om de zuinige en schone 3-cilinder benzinemotor. Dit type heeft een hoge waardevastheid, dus bij een inruil houdt u er ook nog eens echt iets aan over.

  Kia Cee’d

  Deze grote prijsconcurrent van de VW Golf en de Ford Focus – vijfdeurs is voorzien van een zeer uitgebreide standaarduitrusting. De ruimte is met name voorin groot te noemen. Opmerkelijk is de lange garantietermijn.

  Skoda Octavia Hatchback/combi

  Door de ANWB wordt dit model genoemd als beste gezinsauto. Als stationwagon is hij tamelijk ruim, ,aar eveneens als hatchback is hij niet te versmaden. Tevens wordt dit model geroemd in de testen om zijn zuinige en schone motor. Het combi-model is echter drieduizend euro hoger in prijs.

  VW Golf vijfdeurs stationwagon

  Net als de hierboven genoemde Ford Focus – vijfdeurs is dit model ook een heuse alleskunner. Met name achterin is hij vrij ruim, zeker als wordt gekozen voor de stadionwagon-variant. Traditiegetrouw bij een Golf heeft het een hoge restwaarde.

  Peugeot 308

  Als een model auto in 2014 nog werd verkozen tot Auto van het Jaar dan is dat ook dit jaar nog steeds een aanbeveling om serieus te nemen. Dit type auto scoort op allerlei punten zeer goed, met name qua prima rij-eigenschappen en het lage brandstofverbruik.

  Skoda Yeti

  De tweede Skoda die we selecteerden voor dit overzicht heeft heerlijk veel binnenruimte, ondanks de compacte afmeting. Een kinderzitje monteren is bij dit model eenvoudiger dan anderen door de wat hogere instap. Ook heeft dit model een wat eigenzinniger ontwerp dan de gemiddelde andere gezinsauto.

  Citroën C4 Picasso

  De duurste gezinsauto uit dit overzicht maar wellicht ook de mooiste  door de eigenzinnige vormgeving is toch wel de C4 Picasso van Citroën. Een klein uitgevallen SUV die tevens leverbaar is in de optie ‘Grand Picasso’, voor als u ruimer wilt auto rijden.

  Verkoop uw auto of vrachtwagen

  Hoe werkt het?