8.3 van 10
 • 910
29 beoordelingen
Direct een bod 085 401 62 21
 • Bel 085 401 62 21

  De Atoom Audi.

  27-01-2014

  De grote Detroit Motor show is weer geweest voor dit jaar, wat betekent dat alle nieuwe auto snufjes voor komend jaar al zijn aangekondigd. Audi had groot bekijks op de Detroit Motor show met de nieuwe Alroad E-tron Shooting Brake, een fonkelnieuw remsysteem. Ook hebben ze dit jaar een nieuwe serie van Audi’s aangekondigd. De nieuwe A8L Security moet het hoogste niveau van veiligheid gaan bieden in personen auto’s. De A8L is gebaseerd op de derde generatie A8 sedan, deze gepantserde versie zal op de markt komen met een 4.0 TFSI V8 motor en de 6.0-liter W12.

  audia8ll De Atoom Audi.

  De nieuwe A8L is niet gemakkelijk te onderscheiden van zijn minder bepantserde broertje. De meest opvallende veranderingen ten opzichte van de gewone A8 zijn de dikkere banden en veel dikkere ramen die met een gepolariseerd effect behandeld zijn. Het nieuwe beestachtige vlaggenschip van Audi’s Security lijn is officieel gecertificeerd door het ‘German Ballistics Center’ in München. De A8L beschikt over de VR 7 classificatie ballistische bescherming. Dit betekent ruwweg dat de auto zonder problemen door een regen van M16 en AK-47 lood heen kan scheuren. Ook is de onderkant van de auto zodanig beschermd dat u gerust over een granaat of twee heen kan rollen.

  Audi claimt met de A8L de lichtste ballistisch beveiligde personen auto ooit neergezet te hebben. Dit hebben ze bereikt aan de hand van het gebruik van veel aluminium door de auto heen. Het ballistische glas en pantser weegt natuurlijk ontzettend veel, doch hebben ze het gewicht weten te drukken door daar waar mogelijk aluminium te utiliseren. Quattro aandrijving, oftewel all-wheel-drive, is zo’n beetje de maatstaaf met bewapende sedans. Ook bij de A8L zit het er allemaal standaard op. Deze tank zit met de V8 in 7.5 en met de W12 in 7.1 seconde op de 100 kilometer per uur. Wat vrij speciaal is voor zo’n zwaarbewapend voertuig.

  audia8l De Atoom Audi.

  Er zitten nog veel meer leuke, indrukwekkende opties in de Audi A8L. De kersverse pantserkar heeft een revolutionair ontsnappings-systeem aan boord. Kleine explosieven rondom het raamwerk van de deuren zorgen ervoor dat bij een botsing de deuren er altijd gemakkelijk afgeblazen kunnen worden. Eerder was het altijd lastig om een in elkaar gereden bepantserde auto open te krijgen. Zelfs de infameuze ‘Jaws of Life’ kreeg zo’n in elkaar geduwde deur niet open.

  Heeft u ook interesse in een dikke bepantserde Audi? Verkoop dan vandaag nog uw auto aan vandaag verkopen!

  Bron: Autoweek.com

  Verkoop uw auto of vrachtwagen

  Hoe werkt het?