8.3 van 10
 • 910
29 beoordelingen
Direct een bod 085 401 62 21
 • Bel 085 401 62 21

  De autonome auto van Nissan

  09-11-2015

  De meeste mensen zullen al niet meer raar opkijken van zelfsturende auto’s. Tenslotte is Google en ook Apple al een tijd bezig met de ontwikkeling van deze wagens. Steeds vaker horen we verhalen van deze auto’s en wat ze kunnen. Het is echter bij veel minder mensen bekend dat Google en Apple niet de enige zijn die bezig zijn met zelfsturende auto’s.

  In samenwerking met enkele internationaal bekende topuniversiteiten als MIT, Stanford en Oxford is Nissan begonnen met de uitwerking van deze technologie, waarvan de basis in bepaalde opzichten al aanwezig was bij het bedrijf.

  De volgende stap

  Ook al zijn moderne auto’s nog ver weg van autonomie, de moderne technieken, vooral die die gericht zijn op veiligheid, zijn te zien als de eerste bouwstenen om zelfrijdende wagens mogelijk te maken.

  Bij Nissan hebben we het dan over een al bestaande techniek onder de naam Safety Shield. Een containerterm die verschillende technieken toepast om de bestuurder te informeren en te ondersteunen om risico’s te minimaliseren.

  Deze technologie monitort in 360 graden om de auto wat er allemaal gebeurt en tot een bepaalde hoogte onderneemt deze al zelf stappen als daar aanleiding voor is. De volgende stap laat zich dan raden. Waar nu nog het gros van de aangeleverde informatie naar de bestuurder wordt gestuurd, en daarmee ook de verantwoordelijkheid, moet een verdere ontwikkeling van deze technologie leiden naar een autonoom systeem. Een autonome auto (op de snelweg) gebaseerd op huidige veiligheidstechnologie moet ongevallen veroorzaakt door menselijk falen met wel 93% verminderen. Een bijkomend voordeel is dat het autonome systeem efficiënter is en daarmee bijdraagt aan minder brandstof verbruik en dus beter is voor het milieu.

  Toekomstmuziek?

  Nissan’s Autonomous Drive (zoals het internationaal bekend staat) is al aangekondigd. Al zullen de meeste mensen dit nog niet als een reële optie zien voor de nabije toekomst. Nissan zelf echter geeft aan om een commerciële realistische autonome auto in 2020 op de weg te zien. In Japan is er al een proefrit geweest.

  Van fictie naar realiteit, het zal nog even duren voordat we zulke auto’s kunnen kopen, maar het lijkt erop dat er geen ontkomen meer aan is.

   

  Bron; http://www.nissanusa.com/blog/autonomous-drive-car

  Verkoop uw auto of vrachtwagen

  Hoe werkt het?