085 401 62 21 Direct een bod

De gevaren van deels zelfsturende Tesla

Veilig Verkeer Nederland vindt het zeer onverstandig dat Tesla bij de recentste software-update op haar Model S een zelfrijdende Autofunctie-modus installeert.

In de Telegraaf wijst Veilig Verkeer Nederland via haar woordvoerder op de risico’s van de zelfrijdende Tesla: “Zoiets moet je alleen toestaan wanneer het honderd procent veilig is. Dan kan je wel zeggen dat mensen hun handen op het stuur moeten houden, maar eigenaren zullen de verleiding toch niet kunnen weerstaan. Daarom vinden we het niet verantwoord.”

De Autopilot-modus zorgt ervoor dat de auto automatisch in een baan blijft en volgt tevens de snelheid van voorgangers.

Tesla-topman Elon Musk adviseert Tesla-bezitters hun handen op het stuur te houden bij de input van de Autopilot-modus, “omdat de software nog erg nieuw is”. Criticasters plaatsen dan ook vraagtekens bij de uitvoering van Tesla om de software al in dit stadium te installeren in de Model S.

Minster Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) stelt dat de Autopilot-modus een ‘mooie nieuwe ontwikkeling’ is. “Het past bij innovaties die diverse fabrikanten inzetten op weg naar de introductie van de zelfrijdende auto. Het nieuwe hart van de auto is straks niet meer de motor, maar de software. Deze manier van het veranderen van het voertuig is voor iedereen nieuw”, zegt de minister in een respons aan NU.nl.

Ook inparkeren gaat helemaal vanzelf

De Autopilot wordt in Nederland in zo’n tweeduizend auto’s ingebouwd. De update Version 7.0, waar de Autopilot-modus in verwerkt zit, heeft deze revolutionaire functie.

Met de Autopilot ingeschakeld kan de Model S vanaf nu zelf een rijstrook volgen en de snelheid daarbij aan het andere rijdende verkeer aanpassen. Geeft de chauffeur een tik met de richtingaanwijzer de opdracht om van rijstrook te wisselen, dan voert de software deze koerswijziging uit.

Een automatische inparkeerfunctie zit ook in het systeem van Update 7.0, voor het fileparkeren van de grote Model S. Autopilot is van het ‘zelflerende soort’, uw auto wisselt kennis over stuurgedrag bijvoorbeeld uit met andere Tesla’s.

Ultrasone golven, de radar, de camera en het GPS-systeem worden door het Autopilot-systeem gebruikt om met de Model S veilig door het verkeer te navigeren. Ook is het mogelijk om de auto autonoom uit de garage naar u toe te sturen.

Denkt u ook dat de (snel)weg onveiliger wordt door zelfsturende auto’s? U kunt bijvoorbeeld uw auto goed verkopen aan Vandaag Verkopen en in plaats daarvan één of meerdere e-bikes kopen. Dan bent u altijd veilig op weg!

 

Bronvermelding: http://www.autoweek.nl/nieuws/34816/zelfsturende-tesla-onverantwoord; http://www.nu.nl/gadgets/4152220/deels-zelfrijdende-tesla-onverantwoord.html.

Contact
Vandaag Verkopen

Anthony Fokkerstraat 24

3261 LB Oud-Beijerland

info@vandaagverkopen.nl

085 401 62 21