8.3 van 10
 • 910
29 beoordelingen
Direct een bod 085 401 62 21
 • Bel 085 401 62 21

  De nieuwste dienstwagen in Dubai

  21-12-2015

  Als je al het geld ter wereld hebt, kom je vanzelf met de meest bizarre aankopen. Zo ook in Dubai, waar de lange arm van de wet nu rond mag rijden in een nieuwe Porsche 918 Spyder. Het is niet voor het eerst dat de politie van Dubai een auto als deze aan hun wagenpark toevoegt. Eerdere aankopen waren onder meer een Nissan GT-R, een Bugatti Veyron en een Lamborghini Aventador.

   

  Een supercar met sirenes?

  Dit soort aankopen hebben weinig praktisch nut. De gemiddelde hardrijder in Dubai hoeft zich geen zorgen te maken dat een Porsche 918 met politielichten ze richting vluchtstrook begeleidt voor een bon. De luxeauto’s van de politie van Dubai zijn vooral bedoeld als speeltje om mee op te scheppen of om indruk te maken op toeristen.

   

  De Porsche 918 Spyder werd voor een basisprijs van ruim zeven ton verkocht en alle 918 auto’s zijn inmiddels verkocht. Met ruim 850 pk en een hybride motor is dit een van de zuinigste supercars ooit ontwikkeld. Niet dat de politie in een van de rijkste olielanden ter wereld dat veel zal kunnen schelen. De 918 is in staat om rustig door de binnenstad te rijden zonder ooit de V8 aan te zetten. Maar tegelijkertijd is dit ook de auto die in minder dan zeven minuten door de Nürburgring raast, een prestatie die maar een handjevol andere supercars kan evenaren. Het zijn dit soort cijfers die veel meer aandacht trekken in Dubai.

   

  De speciale politie-uitvoering heeft een witte kleur met groene accenten en een geavanceerd camera- en communicatiesysteem om contact te houden met het hoofdbureau. Het klinkt allemaal erg indrukwekkend, maar het is vrijwel zeker dat de Porsche deze dingen niet nodig zal hebben. Net als de andere supercars in het wagenpark van de lange arm van de wet van Dubai heeft de Porsche een veel eenvoudiger doel.

   

  Wie heeft de snelste?

  De doorlopende de wedstrijd tussen de politiemachten van Dubai en Abu Dhabi is de grootste reden voor de ongebruikelijke toevoegingen aan hun wagenpark. Beide politiemachten proberen elkaar voortdurend te overtreffen in een spel van ‘wie heeft de mooiste politieauto’. Het zal niemand dan ook verbazen dat de politie in Abu Dhabi waarschijnlijk al op zoek is naar een nieuwe auto. Geld speelt geen rol in hun hoekje van de wereld, en met meer als genoeg rijke oliebazen die de politie te vriend willen houden, zal dit ongebruikelijke spel voorlopig nog wel doorgaan.

   

  Verkoop uw auto of vrachtwagen

  Hoe werkt het?