8.3 van 10
 • 910
29 beoordelingen
Direct een bod 085 401 62 21
 • Bel 085 401 62 21

  De staat aanklagen omwege de nieuwe MRB.

  20-01-2014

  We hebben eerder al geblogt over de website van VrijstellingOldtimer die actie voerde tegen de destijds nieuwe Motor Rijtuigen Belasting. Nadat op 18 december 2013 duidelijk werd dat de nieuwe MRB-regels voor oldtimers definitief zou worden ingevoerd, kondigde Stichting Autobelangen in de persoon van Wouter van Embden aan een rechtszaak tegen de staat te willen starten om deze maatregel teruggedraaid te krijgen. Dit kon echter alleen gebeuren als er voldoende financiële steun was voor de rechtsgang. Ze hebben voldoende financiële steun en gaan daadwerkelijk de staat aanklagen. ( Via de website van VrijstellingOldtimer.nl kunt u een donatie doen )

  De advocaat die de oldtimerbezitters gaat vertegenwoordigen is Mr. Tom Barkhuysen van Stibbe Advocaten. Hij is van plan de rechter te wijzen op drie regelwijzigingen in vier jaar tijd, onjuiste en onvolledige informatieverstrekking over importcijfers door de Staatssecretaris en het ontbreken van het nut en de noodzaak van de maatregel op financieel en milieutechnisch gebied denkt de stichting een kans te maken op succes.

  m1nyfhnbibe3 1024x682 De staat aanklagen omwege de nieuwe MRB.

  Staatssecretaris Weekers van Financiën zal het Stichting Autobelangen niet makkelijk maken. Zo blokkeerde hij al de mogelijkheid om een ‘procedure massaal bezwaar’ te starten, waarbij gedupeerden gezamenlijk een bezwaarschrift in kunnen dienen in plaats van individueeel. “Deze blokkade levert de Belastingdienst dus extra werk op. Want tienduizenden oldtimerbezitters zullen nu afzonderlijk bezwaren indienen die apart moeten worden behandeld”, aldus van Embden.

  Wij wensen de oldtimerbezitters veel succes in de zaak. Mocht u nou toch niet geloven in deze wanhopige poging om de MRB aan te passen en uw oldtimer willen verkopen. Verkoop deze dan aan Vandaag Verkopen voor een goede prijs!

  Bron: Autoweek

  Verkoop uw auto of vrachtwagen

  Hoe werkt het?