8.3 van 10
 • 910
29 beoordelingen
Direct een bod 085 401 62 21
 • Bel 085 401 62 21

  De tien zuinigste auto’s

  26-04-2016

  Wie een keuze wil maken voor zowel portemonnee als milieu doet er goed aan uit te zoeken welke auto het zuinigste is in verbruik. Om deze keuze makkelijk voor u te maken stellen de ANWB en Natuur & Milieu enkele malen per jaar een Auto Top Tien samen, die wordt gepubliceerd op de site van de ANWB. De diverse categorieën worden hierbij behandeld (diesel, benzine, enz.)

  Het mooie is dat de testers van de ANWB met ingang van dit jaar niet meer uit gaan van de verbruiksgegevens die zijn opgegeven door de fabrikanten, maar zelfstandig het praktijkverbruik uittesten. De fabrikanten testen hun modellen immers onder de meest optimale omstandigheden. De ANWB gebruikt in haar testen altijd de zestig meest verkochte auto’s van Nederland van dat moment. Wie echter een occasion zoekt kan op de site van de ANWB terecht voor hun Top Honderd Van Zuinige Occasions.

  De meest recente test: februari 2016

  Het meest recente testmoment was februari 2016. De zuinigste auto’s in de categorie benzine-auto’s uit de test van de ANWB en Natuur & Milieu werden de Toyota Yaris Full Hybrid (kleine modellen), de Toyota Prius Hybrid (middelgrote modellen) en de Ford Mondeo Hybrid (grote modellen). De toppers in de dieselcategorie werden de Citroёn C3 (kleine modellen), de Peugeot 308 (middelgrote modellen) en de DS DS5 (grote modellen).

  Bij de Plug-in hybrides kwam de BMW i3 125 kW Range Extender op de eerste plaats. Die positie werd in de categorie volledig elektrische auto’s bereikt door de Volkswagen E-Up! 60 kW. En mensen die een auto verkiezen die rijdt op CNG (aardgas/groengas) zijn het voordeligst uit met de Seat Mii 1.0 50 kW Ecofuel.

  Van iedere geteste auto valt er uiteindelijk één winnaar te benoemen: de Toyota Yaris Full Hybrid; deze heeft van alle geteste auto’s het beste resultaat met een CO2-uitstoot van 118 gram per km. Daarnaast rijdt deze Toyota in de praktijktest één op 20,2 kilometer. Hieruit blijkt meteen het normverschil met de onderzoeksgegevens van de fabrikant, want die claimt dat de Yaris één op 30,3 rijdt.

  De ultieme aankooptip op basis van de laatste test

  De automobilist die op dit moment zowel een goedkope als ook zuinige auto wil kopen, kan het beste kiezen voor de Suzuki Celerio. Dit model volgt gelijk achter de Yaris met een CO2-uitstoot van 129 en een verbruik van één op 18,4 kilometer. Met andere woorden: een tikkeltje minder zuinig dan de Yaris, maar wel aanzienlijk voordeliger in aanschaf.

  De Zuinige Auto Top Tien maakt deel uit van de HIER-campagne. Hierin werken veertig uiteenlopende  maatschappelijke organisaties samen aan de oplossing van het klimaatprobleem. HIER is een onafhankelijke stichting die de burgers van Nederland bewust wil maken van hun energieverbruik en het klimaatprobleem.

  Verkoop uw auto of vrachtwagen

  Hoe werkt het?