8.3 van 10
 • 910
29 beoordelingen
Direct een bod 085 401 62 21
 • Bel 085 401 62 21

  De Toyota FT-1.

  10-02-2014

  Future Toyota 1, de naam van dit veelbelovende grootvermogen. Met scherpe lijnen en strakke rondingen is de FT-1 een aardig gedurfd model voor de nuchtere autogigant Toyota. De nieuwe FT-1 is momenteel te zien op de NAIAS in Detroit. Deze gigantische auto show laat jaarlijks alle vernieuwing en verbetering in de auto industrie zien aan de rest van de wereld. Het model, de FT-1, is in Amerika ontworpen door de designafdeling Calty Design Research bij de grote Toyota fabriek in Californië.

  De FT-1 is volkomen gericht op prestaties en verwijst in zijn design naar verscheidene iconische voorgangers. Er zitten onderdelen en design invloeden in van de 2000GT, de Celica, de Supra, de GT86 en natuurlijk ook de Lexus LFA. Al deze racemonsters van Toyota hebben onderdelen en ideeën geleverd voor de totstandkoming van dit asfaltvretende beest.

  Er gaan momenteel geruchten in het rond dat deze concept auto de basis moet gaan vormen voor de opvolger van de oude Toyota Supra. Het zou natuurlijk hartstikke mooi nieuws zijn wanneer dit prachtige staaltje ontwerptechniek in productie wordt genomen. Er is echter nog een reden waarom de FT-1 is ontworpen door Toyota. Dit deden ze namelijk ook voor het vijftienjarig bestaan van Gran Turismo waarvan het zesde deel onlangs uitkwam voor de Playstation 3. Liefhebbers en eigenaars van dit spel kunnen deze prachtige auto downloaden om hem vervolgens te besturen in de nieuwe Gran Turismo 6. ( Ook de concept auto de Mercedes AMG Vision GT is in Gran Turismo 6 te besturen. )

  Bron: Autoweek

   

  Verkoop uw auto of vrachtwagen

  Hoe werkt het?