085 401 62 21 Direct een bod

De World Solar Challenge

De World Solar Challenge wordt iedere twee jaar gereden in Australië. Hij begint in het noorden, en gaat dwars door Australië via Alice Springs naar Adelaide in het zuiden. De race gaat over een afstand van 3012 kilometer.

In 1987 is de eerste World Solar Challenge gereden, en sinds 2009 maakt hij deel uit van de Global Green Challenge. Deze geldt niet alleen voor zonnewagens, maar ook voor andere duurzame voertuigen.

Vandaag (20 oktober) is de derde dag van de race, en de koplopers zijn beide afkomstig uit Nederland: de in het oog springende Red One uit Twente en de Nuna 8 uit Delft.

Ze rijden nu in de buurt van een plaatsje dat Coober Pedy heet, en bekend staat als ‘Opal Capital of the World’. Coober Pedy komt van ‘Kupa Piti’, dat in de taal van de Aboriginals ‘witte man in gat’ betekent. Vanwege de extreme weersomstandigheden werkt en leeft het grootste deel van de bevolking onder de grond.

Voor vandaag voorspelt de weersverwachting 28°C, misschien vanuit ons op dit moment zeer gure kikkerlandje wel aanlokkelijk. In de loop van de week loopt het op tot 37°C. Maar dan hebben de zonneauto’s waarschijnlijk allang de finish bereikt.

Ondertussen rijden ze in een nek-aan-nekrace door de outback, waar ze heel af en toe een boerderij tegenkomen. Of een ‘road train’, een gigantische vrachtwagencombinatie, die minutenlang langs dendert en dan plotseling een oplettend oog vraagt.

Ook de TU Eindhoven doet mee, in een andere klasse: de ‘Cruiser Class’. Hun Stella Lux, een ‘energiepositieve gezinsauto’ is op dit moment tweede in die klasse.

Het verloop van deze spannende wedstrijd is op de website te volgen, met een kaart die regelmatig geüpdatet wordt. Nederlandse auto’s hebben al meermalen gewonnen.

Nu zijn deze bijzondere auto’s natuurlijk niet te koop, maar voor een andere energiezuinige auto kunt u gerust op deze vandaagverkopen.nl kijken. Deze race zult u er niet mee winnen, energiezuiniger rijden voor een redelijke prijs zal wel lukken!

Bronnen: http://www.nu.nl/wetenschap/4147993/nederlandse-autos-leiden-world-solar-challenge.html; https://nl.wikipedia.org/wiki/Coober_Pedy; http://www.worldsolarchallenge.org/; http://www.worldsolarchallenge.org/team/view/8

Contact
Vandaag Verkopen

Anthony Fokkerstraat 24

3261 LB Oud-Beijerland

info@vandaagverkopen.nl

085 401 62 21