085 401 62 21 Direct een bod

Een lederen auto

Auto’s komen in verschillende modellen en types. Ongeacht de prijsklasse heb je over het algemeen voldoende keuze. Toch is het over het algemeen zo dat, hoe duurder de prijsklasse van de auto, des te meer keuze er is in het uiterlijk van de auto.

We zijn allemaal wel bekend met de clichés van de statige Bentley, de zakelijke sportieve Mercedes, de gestroomlijnde Ferrari en het beest dat Bugatti heet.

Ook deze auto’s zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, en ondanks de verschillen hebben ze qua uiterlijk toch overeenkomsten. Skoda daarentegen heeft nu wel een zeer unieke conceptauto ontwikkeld, althans als het gaat om het uiterlijk. Een lederen wrap is op zijn minst uniek te noemen.

De Skoda Superb

Het leek een trend, steeds fellere kleuren op de auto. Dat dit steeds minder wordt betekent dus niet dat er niet geëxperimenteerd kan worden met de wrap van de auto. Zo, lijkt het althans, dacht Jozef Kaban, de topdesigner van Skoda.

Zo werd een groepje studenten van de Universiteit van Florence gevraagd om los te gaan op de body van de auto. Gewapend met kastanjebruin leder werd het plaatwerk met de grootste precisie benaderd. Het gaat tenslotte om Tsjechische verfijning, of Duitse.

Florence, de stad van Gucci en Roberto Cavalli, heeft al een naam als het aankomt op hoge mode. Deze auto met de unieke uiterlijke bekleding kan dan eigenlijk nergens anders verzorgd worden dan hier. Het resultaat mag er zijn, ook al zullen weinig mensen dit zien, althans in het echt.

Niet op de shows

Een auto met lederen bekleding is niets nieuws, behalve dan dat deze aan de buitenkant zit. De praktische problemen van zo’n auto laten zich raden. Het is toch vreemd om je auto te poetsen met schoensmeer. Dat het weer deze vorm van bekleding geen goed zal doen zal ook niet als verrassing komen.

Skoda heeft aangegeven dat deze auto niet zal meedoen met de verscheidene shows. Deze bijzondere wagen is dus niet eenvoudig te bezien. Mocht je je echter ooit bij het hoofdkwartier van Skoda in de buurt bevinden, dan zou je eens aan kunnen bellen.

Heeft Skoda een nieuwe trend hiermee gezet? Dit valt te betwijfelen. Of je het mooi vindt of niet, de lederen auto geeft een interessant beeld van wat er allemaal mogelijk is.

In ieder geval raden wij aan om, als het om leren bekleding gaat, dit te beperken tot het interieur.

Contact
Vandaag Verkopen

Anthony Fokkerstraat 24

3261 LB Oud-Beijerland

info@vandaagverkopen.nl

085 401 62 21