8.3 van 10
 • 910
29 beoordelingen
Direct een bod 085 401 62 21
 • Bel 085 401 62 21

  Een nieuwe VW SUV

  25-03-2014

  Het was dit jaar weer een goed jaar voor nieuwe modellen, extravagante supercars, elektrische auto’s en gekke concept modellen. Na dit jaar de IAA in Frankfurt en de Salon de Genève gezien te hebben moeten er natuurlijk ook nog nieuwe modellen overblijven om tentoon te stellen op de gigantische Detroit Motor Show. Volkswagen presenteerde hier namelijk de VW Cross Blue. Volkswagen speelt hiermee in op het succes van de modellen Tiguan en Touareg. Qua afmetingen gaat de Cross Blue hier namelijk precies tussenin zitten en volgens Volkswagen ontstaat zo een nieuw SUV segment.

  Het concept wordt zeker serieus genomen aangezien de Cross Blue rigoureus door het auto concern wordt getest. Naast een aantal nieuwe opties bevat de Cross Blue het beste van zowel de Tiguan als de Touareg. Dankzij verschuifbare stoelen is er genoeg ruimte om naast de gebruikelijke 5 nog eens 3 extra mensen mee te nemen. Laad- en beenruimte in overvloed dankzij de ruime wielbasis van 3 meter. Om mee te gaan met de dag van vandaag zitten er een paar aparte optionele features in de Cross Blue. Het is namelijk mogelijk om de auto te laten leveren met iPads in de hoofdsteunen, touchscreen dashboard en sensoren die automatisch de temperatuur voor u regelen.

  031113 Volkswagen CrossBlue SUV zerauto 1024x576 Een nieuwe VW SUV

  Maximale laadruimte

  Er is niet alleen aan de passagiers gedacht toen de Cross Blue ontworpen werd. Het hele interieur is weg te vouwen om de laadruimte in een aantal stappen te vergroten. Normaal gesproken bevat de nieuwe Volkswagen een laadruimte van 335 liter. Daar waar de achterste 3 zitplaatsen worden platgelegd zorgt het voor een laadruimte van 800 liter. Uiteindelijk is het ook nog mogelijk om de tweede rij zitplaatsen om te vouwen en een laadruimte te creëren die een bestelbusje evenaart, 2000 liter.

  Prijs en motor

  De Volkswagen Cross Blue is een tussenmodel van de Tiguan en Touareg en is dus goedkoper dan deze twee modellen. Met een prijs rond de 35.000 euro is hij zelfs voordeliger dan gelijke modellen van concurrenten. Dankzij een 140 kW/190 pk TDI-motor, een E-machine met 40 kW/55 pk voor in de versnellingsbak, een 85 kW/115 pk aan de achterzijde en een lithium-ion accu met een capaciteit van 9,8 kWh in de middentunnel heeft deze beer van een SUV een brandstofverbruik van 2,1 liter.

  Uw auto verkopen om deze prachtige Volkswagen Cross Blue aan te schaffen? Kijk niet verder dan Vandaag Verkopen, wij kopen namelijk al ruim 25 jaar lang auto’s van particulieren. Vandaag Verkopen streeft er naar om alle deals binnen één dag rond te maken en vervolgens ook meteen het geld naar u over te maken. Wij bieden eerlijke en marktconforme prijzen voor tweedehands auto’s, sloop auto’s en vrachtwagens. Daarnaast kopen wij ook accessoires zoals aanhangers, trailers en andere auto toevoegingen.

  Bron: Tirendo.nl

  Verkoop uw auto of vrachtwagen

  Hoe werkt het?