8.3 van 10
 • 910
29 beoordelingen
Direct een bod 085 401 62 21
 • Bel 085 401 62 21

  Europese afspraken voor verkeersboetes in buitenland

  26-11-2013

  Het Ministerie van Justitie heeft afgelopen donderdag laten weten dat automobilisten, die een verkeersovertreding hebben begaan in het buitenland, vanaf heden vaker een bon op de deurmat kunnen verwachten.

  Verkeersboete 300x166 Europese afspraken voor verkeersboetes in buitenland

  Betere uitwisseling kentekengegevens

  Er zijn afspraken gemaakt tussen verschillende Europese landen op basis van de Cross Border Enforcement-richtlijn van de EU. Kentekengegevens zullen hierdoor sneller en beter uitgewisseld worden. Vorig jaar werden in Nederland in totaal 12.112 automobilisten van buitenlandse komaf op de bon geslingerd. Afgezien van de Duitsers en Belgen werden o.a. 2564 Polen, 534 Fransen, 480 Bulgaren, 207 Roemenen en 196 Litouwers staande gehouden omdat zij een snelheidsovertreding hadden begaan.

  Beging je als Nederlander in Duitsland een verkeersovertreding, dan kreeg je in het verleden al een boete thuis gestuurd. Met de huidige stand van zaken is het nu dus nog lastiger om onder een buitenlandse boete uit te komen. Ierland, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk doen niet mee met het samenwerkingsverband. Daar is het (nog) wél mogelijk om een overtreding te begaan zonder daarvoor een boete thuis te krijgen.

  Bron: Autoweek

  Verkoop uw auto, vrachtwagen of truck

  Bent u het zat? Heeft u ook genoeg van al die hoge boetes die u steeds moet betalen voor kleine verkeersovertredingen? Verkoop dan uw auto, vrachtwagen of truck aan Vandaag Verkopen. Vandaag Verkopen heeft zich gespecialiseerd in de inkoop van verschillende soorten voertuigen en betaalt u altijd een marktconforme prijs. Vul snel het rechter formulier in en regel vandaag nog de verkoop van uw auto!

  U krijgt snel uw geld en een vrijwaringsbewijs!

  Verkoop uw auto of vrachtwagen

  Hoe werkt het?