8.3 van 10
 • 910
29 beoordelingen
Direct een bod 085 401 62 21
 • Bel 085 401 62 21

  Ford Fiesta ST naar Nederland: fabel of feitje?

  07-10-2016

  De Ford Fiesta is al veertig jaar een graag gezien automodel op de Nederlandse wegen. Het grote publiek gaat nog steeds voor deze telkens doorontwikkelde klassieker van Ford, alleen lijkt het er nu opeens op dat ons land het zonder de vijfdeursvariant moet stellen.

  De Britse tak van het autobedrijf heeft immers een vijfdeursmodel aangekondigd, maar het is onzeker of deze de Nederlandse bodem onder zijn wielen zal krijgen. De Ford Fiesta ST is al enige tijd verkrijgbaar als een 182 pk-auto. Wie in een hitsig model als deze Ford wil rijden, moest het tot nu toe altijd met een driedeursmodel doen. In het Verenigd Koninkrijk rijden ze echter wel rond met vijfdeursmodellen. Importeren heeft geen zin, want dan heb je een linksrijdende auto die voor het Britse wegennetwerk bestemd is. Uw eigen Ford verkopen? Meld uw auto vandaag nog aan op vandaagverkopen.nl.

  Ford Nederland verwachte een geringe vraag

  Het verschil van twee deuren minder is dan ook het enige. De 182 pk en de 240 Nm 1,6 liter Ecoboost motor blijven natuurlijk hetzelfde. Dat geldt ook voor de acceleratie van 6,9 seconden om tot aan de honderd te komen en de topsnelheid van 225 kilometer per uur.

  De autovakpers meldt dat Ford Nederland nog steeds niet zeker weet of de vijfdeurs Fiesta ST naar Nederland zal komen. De Nederlandse importeur van Ford vreest namelijk dat er te weinig vraag zal zijn naar de vijfdeursoptie. Hetzelfde geldt volgens de geruchten ook voor de vernieuwde Ford Bronco, dit Jeep-model zal in 2018 in sommige landen op de markt verschijnen.

  De Ford Fiesta ST 200, voor wie net even wat extra’s wil

  Ford scoort heden ten dage goed met de Ford Fiesta ST 200. Zoals de naam al zegt, heeft dit model in plaats van 182 maar liefst 200 pk. Ford vernam immers van de markt dat er een duidelijke vraag was naar een hoger aantal pk’s, en heeft deze wens nu ingewilligd bij de Ford Fiesta ST 200.

  De ST 200 heeft nog altijd een 1.6 liter Eco Boost vier cilinder, maar behalve de reeds genoemde 200 pk dan ook nog eens 290 Nm. De van nul tot honderd acceleratie haalt deze auto in 6,7 seconden, ietsje sneller dan het moedermodel. Als topsnelheid is bij autotesten 230 kilometer per uur gemeten. In het geval van overboost haalt de Ford Fiesta ST 200 zelfs maximale waarden tot 215 pk.

  De ST 200 is ‘Storm Grey’ gespoten en heeft 17 inch lichtmetaal met daarachter rode remklauwen. Het binneninterieur is zeer verfijnd vormgegeven, met onder meer Recaro stoelen voor een optimaal zitcomfort.

  Verkoop uw auto of vrachtwagen

  Hoe werkt het?