8.3 van 10
 • 910
29 beoordelingen
Direct een bod 085 401 62 21
 • Bel 085 401 62 21

  Frankfurt auto beurs, Porsche onthult elektrische auto

  09-10-2015

  Porsche brengt iets totaal nieuws op de Frankfurter IAA auto beurs, namelijk een volledig elektrische Porsche! Het studiemodel Mission E is niet een gedachtenkronkel, maar een serieus concept van Porsche om binnen een paar jaar echt een elektrisch aangedreven sportwagen op de markt te brengen. Mocht Porsche het lukken om dit goed ten uitvoering te brengen, dan zou de Mission E een echt geduchte concurrent kunnen worden van de Tesla. Volgens Porsche zijn er een aantal zaken belangrijk voor een elektrische auto. Naast natuurlijk de prestaties is het ook belangrijk dat u een goed bereik hebt wanneer u in een elektrische auto rijdt. De Porsche Mission E heeft een bereik van ongeveer 500 kilometer op volle batterijen. Daar komt bij dat Porsche een speciaal snel laadsysteem aan het ontwikkelen is, waarbij de batterijen voor tachtig procent gevuld worden binnen een kwartier tijd. Mocht Porsche deze belofte waarmaken, dan is het inderdaad een grote concurrent voor Tesla.

  De prestaties

  Omdat elektrische motoren erg efficiënt zijn is het relatief makkelijk om er veel vermogen uit te halen. Zo zullen de twee elektromotoren gezamenlijk een ruime 600 paardenkrachten bezitten. De Mission E kan in 3,5 seconde vanuit stilstand op de 100 kilometer per uur zitten. De top ligt op een respectabele 250 kilometer per uur. Natuurlijk zult u geen 500 kilometer kunnen rijden wanneer u alleen op de topsnelheid gaat rijden, maar het is wel genieten om het uit te kunnen proberen. Zoals eerder genoemd heeft de Porsche Mission E twee elektromotoren. Elke motor drijft twee wielen aan, waarbij de voorwielen alleen aangedreven worden bij het optrekken of op erg hoge snelheden. Eigenlijk is deze motor een soort van turbo voor de motor die de achterwielen aandrijft.

  De toekomst

  De verwachting is dat de Porsche de Mission E zal gaan fabriceren onder de naam Pajun, en de verwachting is dat de eerste Pajun straatauto medio 2019 op de weg te vinden zal zijn. Mocht het snellaadsysteem van Porsche een succes worden, dan heeft deze auto een zeer grote kans van slagen. Porsche is samen met Audi bezig met nog een systeem dat ondertussen bekend is in de mobiele telefoonwereld, namelijk met inductieladen. Dit is een manier van contactloos een batterij opladen. Denk bijvoorbeeld aan een rijbaan waarin de inductielussen verwerkt zitten, zodat de Pajun oplaadt tijdens het rijden. Zo wordt het bereik van de elektrische auto natuurlijk alleen nog maar veel groter!

  Verkoop uw auto of vrachtwagen

  Hoe werkt het?