8.3 van 10
 • 910
29 beoordelingen
Direct een bod 085 401 62 21
 • Bel 085 401 62 21

  Genève 2014

  10-03-2014

  Vorige maand was er op onze blog te lezen over de salon van Genève van maar liefst 25 jaar geleden. De meest spectaculaire auto’s van toen worden gedetailleerd beschreven en getoond in dit blogbericht. Wij zijn natuurlijk al tijden aan het aftellen naar deze grootse gebeurtenis op de jaarlijke auto-fan kalender. Alle auto fabrikanten ter wereld bewaren de grootste publieksprijzen en aandacht trekkers voor de salon van Genève. Elk jaar weer stapelen de teasers en gedeeltelijke afbeeldingen hard op in de weken voor de autoshow, om op de onthulling elke keer weer iedereen de kaak op de showvloer te laten vallen.

  Het thema van Genève 2014 is; ‘Kleine auto’s vormen groot nieuws’. Dit jaar staan er veel kleinere auto’s en vernieuwende hatchbacks op het programma. Groot nieuws komt altijd naar voren wanneer meerdere autofabrikanten samen gaan werken aan een concept. Dit gebeurde voor het eerst op grote schaal toen, tien jaar geleden, Toyota, Peugeot en Citroën samen een kleine stadsauto ontwikkelden die ze elk onder een eigen naam uitbrachten. In 2014 werkt het trio opnieuw samen, dit keer met een sterker verschillend resultaat.

  Toyota Aygo 6251 1024x682 Genève 2014

  Het nieuwe uiterlijk van de Toyota Aygo is een stuk stoerder dan voorheen. Aan de hand van accenten vormt er een grote ‘X’ op de neus van de nieuwe Aygo. Dit brutale uiterlijke hoort volgens de autofabrikant bij de grote stad en de mensen die hier leven. Met de booskijkende koplampen en hippe kleuren combinaties is deze nieuwe hatchback zeker de de meest vastberaden van de drie. Citroën gaat met zijn C1 voor een wat vrolijkere uitstraling die de kleine auto bijna laat lachen, dit geeft de auto echter een beetje de indruk van een sloom broertje. Last but not least komt Peugeot met de nieuwe 107. Deze is het minst veranderd qua uiterlijk van de drie. Een ietwat moderner en strakker uiterlijk dan zijn voorganger geeft de Peugeot na de Toyota het tweede beste uiterlijk.

  Elke auto producent ter wereld zet natuurlijk producten op de salon van Genève, wij lopen rustig langs de grootste koppendraaiers van de show. Een aantal andere kleine, nieuwe, moderne en goed ogende hatchbacks die dit jaar op de autoshow stonden zijn; De Mazda Hazumi, De Mini Clubman, De Peugeot 108, De Renault Twingo, De Suzuki Alto en de fonkelnieuwe Audi S1.

  Audi S1 Sportback Geneve 01 1024x682 Genève 2014

  Er kunnen met gemak duizenden woorden vuil worden gemaakt aan de vele nieuwe dingen die Genève dit jaar voor ons in petto had. We slaan hier echter even alle ‘gewone’ auto’s over om naar de laatste highlights te kijken. Natuurlijk is er plek op de wereld voor Opel’s nieuwe Adam, Volkswagen’s nieuw T-ROC en de Citroën C4 Cactus, echter zijn dit niet de auto’s waar iedereen over wil lezen. Vandaar dat wij meteen overstappen op de drie mooiste auto’s op de tentoonstelling dit jaar. Nou blijft dit natuurlijk altijd een kwestie van smaak, toch heb ik geprobeerd om voor u het beste in beeld te brengen. De drie mooiste auto’s van de presentaties uit 2014 zijn de Volvo Concept Estate, de Skoda Vision C en de onvoorstelbaar indrukwekkende Koenigsegg Agera One:1. De nieuwe Lamborghini Huracán had bijna in het rijtje gestaan maar valt hier net buiten vanwege de grote overeenkomsten met zijn voorganger, en de rest van de familie.

  oneonekoenigsegegege3 1024x680 Genève 2014 volvo concept estate 1 1024x680 Genève 2014 skoda vision c 004 1 1024x682 Genève 2014

  Dat waren dan de highlights van de salon van Genève 2014. Er zijn natuurlijk veel meer bloedmooie wagens aan de man gebracht tijdens deze spectaculaire jaarlijkse autoshow, om meer te lezen en te bekijken kun je naar de speciale Genève pagina van Autoweek. Om morgen meteen zo’n prachtige Vision C aan te schaffen bij de Skoda dealer heeft u natuurlijk een paar zakcenten nodig. Verkoop vandaag nog uw auto of sloopauto aan Vandaag Verkopen. Wij bieden altijd een eerlijke en marktconforme prijs voor uw auto en komen deze desnoods bij u voor de deur ophalen, lees meer over onze handelswijze.

   

   

  Verkoop uw auto of vrachtwagen

  Hoe werkt het?