8.3 van 10
 • 910
29 beoordelingen
Direct een bod 085 401 62 21
 • Bel 085 401 62 21

  Goed nieuws voor de moeilijke bestuurder

  25-09-2015

  Het halen van je rijbewijs: bijna iedereen heeft hier wel één of meerdere verhalen over. Verhalen die vertellen over uitzonderlijk lastige en vervelende examinatoren, extreem weer zoals gladheid of dikke mist of wel heel spannende avonturen veroorzaakt door medeweggebruikers.

  Toch zijn de meest opvallende verhalen wel van mensen die pas na zeer veel pogingen het lukte om hun rijbewijs te verkrijgen. Ironisch genoeg blijkt in de praktijk maar al te vaak dat de hoeveelheid pogingen de iemand ondernomen heeft om het felbegeerde roze papiertje te verkrijgen geen enkele indicatie geeft over de toekomstige rijvaardigheden.

  Veel verhalen die vertellen over een mislukt rijexamen wijzen de schuld naar de examinator. Terecht of niet: in de praktijk blijken zaken als achterwaarts inparkeren voor veel mensen een lastige klus. Dit is de autowereld niet ontgaan en door de jaren heen zijn moderne auto’s van steeds meer snufjes voorzien om in verschillende taken te ondersteunen of deze zelfs geheel over te nemen. Onlangs is bekend geworden dat veel van deze technologische ontwikkelingen ook door het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheden) erkend worden.

  Je rijbewijs makkelijker halen?

  Veel systemen die nu nog moeten worden uitgezet tijdens het examen, zoals een cruise control, worden in 2016 toegestaan tijdens het examen. Het gaat hier om systemen die als ondersteuning gebruikt kunnen worden, zoals een dodehoekverklikker of een camera die je zicht geeft direct achter de auto. Systemen die een bepaalde handeling volledig overnemen, denk bijvoorbeeld aan automatisch inparkeren, zijn dan weer niet toegestaan. Logisch ook, aangezien systemen niet onfeilbaar zijn en het niet te voorspellen is dat iedere cursist altijd gebruik zal maken van een auto die over zulke snufjes beschikt.

  Op een oude fiets moet je het leren

  Dat het CBR de deur open zet voor het gebruik van moderne technieken in auto’s is een duidelijk signaal dat de automotive wereld een sterke technologische evolutie doorgaat. Dit betekent echter niet dat iedereen gelijk de beschikking heeft over een moderne auto.

  Voor beginnende bestuurders is het vaak helemaal af te raden om gelijk met een nieuwe en dure auto te beginnen. Ben je echter klaar met je ‘oefen’-auto of heb je een andere reden om je auto te verkopen dan ben je bij VandaagVerkopen aan het juiste adres. Wij geven je een mooie marktconforme prijs en betalen je dit op de dag van de verkoop. Ook heb je bij ons de kans, dat als je ondanks het halen van je rijbewijs toch een ongelukje hebt gehad, toch je auto kan verkopen.

  Bij VandaagVerkopen verkoop je vandaag nog je auto, vrachtwagen en zelfs je schade- of sloopauto.

  Verkoop uw auto of vrachtwagen

  Hoe werkt het?