8.3 van 10
 • 910
29 beoordelingen
Direct een bod 085 401 62 21
 • Bel 085 401 62 21

  Hoe en wat? Het nieuwe kentekenbewijs.

  14-01-2014

  Het is inmiddels alweer 2 weken 2014! Dat betekent dat we al 2 weken werken met het nieuwe kentekenbewijs. Het oude papieren kentekenbewijs maakt plaats voor een kentekenbewijs op creditcardformaat. Dit gebeurt voornamelijk omdat dit nieuwe kentekenbewijs moeilijker te vervalsen is, ook is het vele malen gemakkelijker in gebruik. U hoeft zelf niets te doen om een nieuw kentekenbewijs op creditcardformaat te krijgen, maar u krijgt hem bij aankoop van een nieuw of gebruikt voertuig. Het overschrijvingsbewijs wordt afgeschaft, in de plaats daarvan komt een code van 9 cijfers. De eigenaar krijgt ook nu het kentekenbewijs niet meer mee op het kentekenloket. Het wordt naar u opgestuurd door het RDW.

  Waarom een nieuw kentekenbewijs?

  De hoofdreden voor het aanpassen van het kentekenbewijs en de daarbij horende processen, is het formele einde van de zelfstandige postkantoren. Het bleek dat de postkantoren over heel Nederland de meest gebruikte loketten voor alle processen rond de registratie van voertuigen zijn. De overheid wil ook graag inspelen op twee trends: het verder digitaliseren en gebruiksvriendelijk maken van overheidsdiensten en het aanpakken van voertuigcriminaliteit. Na onderzoek is gebleken dat een kentekenbewijs op creditcardformaat dat centraal wordt afgegeven de beste optie is om mee verder te gaan. Het verhoogt de duurzaamheid van het document en voorkomt tegelijkertijd veel vormen van fraude. Bovendien creëren de nieuwe processen de mogelijkheid om het op naam zetten van een voertuig verder te digitaliseren.

  RDW Blikvanger kentekencard Particulier 2014 IE8 aanpassing 1024x319 Hoe en wat? Het nieuwe kentekenbewijs.

  De nieuwe kaart

  De nieuwe kentekencard is moeilijker na te maken van een papieren kentekenbewijs. Het maken van het document van polycarbonaat is een stuk moeilijker en op het nieuwe bewijs zijn ook een aantal moderne echtheidskenmerken verwerkt. Het feit dat dit een stuk moeilijker is om te vervalsen moet de fraude gaan drukken. Ieder kentekenbewijs krijgt een uniek documentnummer dat bij iedere handeling, die gevolgen heeft voor het kentekenbewijs, gecontroleerd wordt. De unieke barcode op de nieuwe kaart versnelt die controle en verkleint de kans op invoerfouten.

  Uw voertuig verkopen met de nieuwe kaart

  Wanneer u uw voertuig verkoopt, moet u er voor zorgen dat de koper het voertuig op zijn naam overschrijft. Gebeurt dit niet, dan blijft u verantwoordelijk voor de verplichtingen die horen bij het op naam hebben van een voertuig. ( voor een overzicht van deze verplichtingen, klik hier. ) Een aantal voorwaarden voor het verkopen van uw voertuig zijn; 1- U moet de kentekencard met de tenaamstellingscode in uw bezit hebben, anders kan de koper het voertuig niet op zijn naam zetten. 2- De koper is minimaal 18 jaar oud. 3- De koper woont in Nederland en is ingeschreven bij de gemeente in de Gemeentelijke Basis Administratie (GBA).

  Uw voertuig verkopen aan een RDW erkend bedrijf gaat iets anders te werk. Aangezien Vandaag Verkopen een van deze bedrijven is nemen we ook even de tijd om dit uit te leggen. Wij zijn namelijk een RDW erkend voertuig inkoop bedrijf. Bij de verkoop geeft u de kentekencard met de tenaamstellingscode aan een van onze medewerkers, samen met een geldig legitimatiebewijs. U krijgt van ons dan een bewijs dat het voertuig niet meer op uw naam staat. Dit noemen we een vrijwaringsbewijs.

  Bron: RDW

  Verkoop uw auto of vrachtwagen

  Hoe werkt het?