8.3 van 10
 • 910
29 beoordelingen
Direct een bod 085 401 62 21
 • Bel 085 401 62 21

  Hoe kies ik een auto?

  16-02-2016

  Tegenwoordig staat veiligheid hoog in het vaandel bij de producenten van auto’s. Nog niet zo lang geleden was de airbag een standaard die in alle nieuwe auto’s werd geplaatst. Elk automerk wil graag laten zien welke veiligheidsmaatregelen zij getroffen hebben om u van A naar B te brengen. Hieronder staat beschreven wat wordt verstaan onder de actieve en passieve veiligheid van uw auto.

  De actieve veiligheid van uw auto

  Dit wil zeggen dat uw auto uitgerust is met technische hulpmiddelen ter voorkoming van een ongeval. Als u een auto gaat kopen is het handig om te controleren of de auto onder meer is voorzien van ESC (elektronische stabiliteitscontrole), stuurbekrachtiging en ABS. Ook is het niet verkeerd om goed te kijken naar de zitpositie, het zicht rondom uw auto en de indeling van het interieur. Dit heeft allemaal te maken met de veiligheid in het voorkomen van een ongeval. Veel auto’s van na het jaar 2005 zijn standaard uitgerust met elektronische systemen die assisteren bij het rijden.

  De passieve veiligheid van uw auto

  Mocht er na alle actieve veiligheidsmaatregelen alsnog sprake zijn van een ongeval, dan kan een auto ook uitgerust zijn met passieve veiligheidsmaatregelen. U kan hierbij denken aan airbags, kreukelzones en anti-whiplash hoofdsteunen. Op deze manier bent u toch relatief beschermd als u een ongeval overkomt. Bijna alle autofabrikanten moeten zich houden aan de regels omtrent veilig rijden. Zij zullen er alles aan doen om ook u veilig te kunnen vervoeren. Om die reden is in 1997 de Euro NCAP opgericht; dit is een veiligheidswaarderingssysteem voor autofabrikanten.

  Euro NCAP

  De Euro NCAP is de Europese standaard waarmee nieuwe auto’s worden getest op veiligheid van zowel passagiers als medeweggebruikers.  Door telkens auto’s te laten crashen en de data te analyseren, kunnen nieuwe modellen aangepast worden aan de huidige veiligheidsmaatregelen. De resultaten van alle tests worden met een maximum van vijf sterren aangeduid. Een nieuw model met een waardering van vijf sterren is een zeer veilige auto.

  Ook is sinds 2010 de NCAP Advanced Rewards geïntroduceerd. Dit is een nieuw onderscheidingssysteem voor geavanceerde veiligheidstechnologieën, een aanvulling op het bestaande sterrenschema van Euro NCAP.  De bekroonde veiligheidstechnologieën worden door sommige autofabrikanten geleverd en hebben de veiligheidsvoordelen voor de klanten wetenschappelijk bewezen, maar ze maken nog geen deel uit van het beoordelingsschema met sterren.

   

  Verkoop uw auto of vrachtwagen

  Hoe werkt het?