8.3 van 10
 • 910
29 beoordelingen
Direct een bod 085 401 62 21
 • Bel 085 401 62 21

  Honda City krijgt subtiele facelift

  23-01-2017

  De Honda City krijgt een subtiele facelift, maar dan wel op zo’n manier dat het hart van menig automobilist er sneller van gaat kloppen. Er zijn namelijk in de nieuwe versie van dit bestseller Honda-model een aantal aantrekkelijke wijzigingen op het gebied van techniek en design.
  Voor deze compacte sedan is het alweer de zevende generatie die het de automarkt presenteert. De laatste versie kwam alweer in 2013 op de markt. In eerste instantie was de Honda City overigens geen sedan maar een hatchback, waarvan de eerste nog ‘Honda jazz’ werd genoemd. In 2015 kwam Honda met een warmhoudertje omdat de nieuwe City toen nog niet gereed was, de City-achtige Honda Greiz. Uw Honda verkopen? Dit kan op vandaagverkopen.nl.

  Wat is er allemaal veranderd bij de nieuwe Honda City?

  De nieuwe generatie van de City, die in februari op de Nederlandse markt komt, heeft aangepaste achterlichtunits met een streepje chroom. Ook de autoneus krijgt mooie ingebouwde lichtunits met een degelijke chroomafwerking. Hierdoor ligt een vergelijking met de Honda Civic voor de hand.

  Op het gebied van de motorinhoud verandert er weinig. U kunt rekenen op een 1,5 liter V-TEC benzinemotor die is geschakeld aan een handgeschakelde vijfbak. Optioneel komt er een zesbak op de markt met CVT transmissie.

  Opmerkelijk zijn de diamantgeslepen velgen. Daarnaast is er een opvallende wielmaat, namelijk 185/55/R16. Zoals gebruikelijk bij de diverse types van de Honda City is er een 1.3 en een 1.5 motorisatie op de markt die met of zonder vierwielaandrijving worden aangeboden. Net als de 2013-generatie van de Honda City wordt hij ook nu weer als vierdeursmodel aangeboden.

  Honda City is wereldwijd de best verkochte sedan aller tijden

  Aan de binnenzijde treft u een sterk verbeterd interieur. Het pianozwarte dashboard heeft tal van mogelijkheden en aanvullende opties. Bijzonder is dat u het dashboard kunt activeren met uw vingerafdruk. Verder heeft Honda wellicht de kritiek uit de autovakpers zich aangetrokken dat de motor zo’n lawaai produceert, want uit testen blijkt dat de nieuwe City een aanmerkelijk lager aantal decibellen produceert. Deze kritiek gold voorheen vooral voor de dieselvariant, maar de geluidsoverlast is duidelijk verminderd.

  De Honda City is in de loop der tijden in 55 landen gekocht door maar liefst 2,2 miljoen automobilisten, de best verkochte sedan aller tijden. Sinds de eerste marktintroductie vormde de Honda City een voorbeeld voor soortgelijke modellen van andere automerken. Ook in 2017 spreekt dit succesnummer van de Japanse autofabrikant nog steeds tot de verbeelding.

  Verkoop uw auto of vrachtwagen

  Hoe werkt het?