8.3 van 10
 • 910
29 beoordelingen
Direct een bod 085 401 62 21
 • Bel 085 401 62 21

  Kerstmarkten Europa

  14-12-2015

  De donkere dagen voor de winter komen er weer aan, dus wordt het in heel Europa weer tijd voor kerstmarkten! U kunt er op een gezellige manier uw kaarsen, kerstballen, kerstkaarten en andere winterse snuisterijen verkrijgen. Wat is er heerlijker dan lekker struinen langs kraampjes vol met kerst- en winterartikelen, met de warme chocolademelk, een glaasje kruidige glühwein, een romige wafel of een sappige bratwurst binnen handbereik? En uiteraard zijn de kerstmannen, de kerstmuziek, een reuzenrad en een tijdelijk aangelegde ijsbaan vaak ook van de partij!

  In Europa zijn kerstmarkten vooral populair in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk, waar ze op tal van grote pleinen in de vaak wat grotere steden worden gehouden. Soms zijn de kerstmarkten eenmalig, soms worden ze voor enkele aansluitende weken georganiseerd.

  Eeuwenoude traditie

  De bakermat van de kerstmarkten is natuurlijk Duitsland. Bij onze oosterburen werd in het plaatsje Bautze in 1384 voor het eerst een kerstmarkt georganiseerd. Van meet af aan was de thematiek al dat de markten werden gehouden om licht, warmte en vreugde naar de stad te brengen tijdens de meest donkere dagen van het jaar. Van oudsher was de kerstmarkt voor de bevolking een gezellige ontmoetingsplek om gezamenlijk te eten en te drinken, feest te vieren en kerst- en winterspullen aan te schaffen van de kooplieden. Tegenwoordig zijn de bekendste Duitse kerstmarkten in steden als Aken, Dortmund, Erfurt, Hamburg, Keulen, Neurenberg en Stüttgart.

  Veel Nederlanders mensen bezoeken ook de kerstmarkten in wintersportgebieden. In de homowereld is de kerstmarkt ook een populair fenomeen, zo waren in Europa de grootste ‘Pink Christmas’-edities in Duitsland en Stockholm, terwijl er in Amsterdam ook enkele jaren een versie van was.

  Boek een dag- of stedentrip of een hotel!

  Ook in Nederland heeft het fenomeen kerstmarkt meer dan ooit zijn intrede gedaan. Bekende kerstmarkten zijn die van Valkenburg, Dordrecht en in Kasteel de Haar in Haarzuilens nabij Utrecht. De grootste kerstmarkt in ons land is het jaarlijkse Dickensfestijn in de historische binnenstad van Deventer, waar tegen een middeleeuws decor van de eeuwenoude stadswijk het Bergkwartier de verhalen van Charles Dickens worden nagebootst tijdens de kerstmarkt. Ook in België heeft het verschijnsel kerstmarkt de afgelopen jaren een opmars doorgemaakt.

  Elk jaar bieden Duitse touroperators en reisorganisaties dagtrips, stedentrips en hotelovernachtingen aan naar de grote kerstmarkten in Duitsland. Reserveer tijdig als u een plekje in de bus en/of het hotel wilt bemachtigen.

  Verkoop uw auto of vrachtwagen

  Hoe werkt het?