8.3 van 10
 • 910
29 beoordelingen
Direct een bod 085 401 62 21
 • Bel 085 401 62 21

  Milieubewust autorijden

  23-11-2015

  We leven in tijden dat de voorraad fossiele brandstoffen van onze aarde aan zijn einde zal komen. Het is dus zaak om zuinig om te gaan met bijvoorbeeld olie en benzine. De auto’s die de afgelopen jaren zijn geproduceerd zijn gelukkig al tamelijk zuinig in verbruik, maar zelf kunt u ook het nodige doen, door milieubewust te rijden.

  Wie milieubewust autorijden zegt, zegt: een laag brandstofverbruik. Het mes snijdt dan aan twee kanten: uw auto heeft een lagere CO2-uitstoot en u houdt geld over aan de onkosten voor brandstof! Milieubewust autorijden is onlosmakelijk verbonden met een bewuste rijstijl, aangezien de meeste winst te halen is in uw rijgedrag. Hieronder leest u enkele handige tips voor milieubewust autorijden.

  Zeven tips voor meer zuinigheid

  Tip 1: zet de motor uit als u moet wachten. Het is zonde van de verspilling van benzine en de uitstoot van CO2 om tijdens wachtmomenten uw motor te laten draaien, zeker wanneer u langer dan een minuut stil staat. Moderne auto’s hebben tegenwoordig een start-stopsysteem, waardoor de motor uit zichzelf afslaat nadat de auto is gestopt. Als de koppeling wordt ingedrukt gaat de motor bij het start-stopsysteem vanzelf weer aan.

  Tip 2: niet terugschakelen bij het remmen. Als u tijdens het remmen niet terug schakelt maar de auto uit zichzelf tot stilstand laat komen, bespaart u benzine. Nog beter is het om de auto volledig te laten ‘uitrollen’. Minder hiervoor alvast snelheid bij bochten, kruipunten en stoplichten.

  Tip 3: zorg dat de toerenteller niet te ver uitslaat. Als uw toerenteller zo laag mogelijk wordt gehouden, kan er het nodige worden bespaard op het benzineverbruik. Want: hoe minder toeren er gedraaid worden, hoe minder benzine uw auto zal willen opslurpen.

  Tip 4: rij in de vijfde versnelling. Rijden in deze versnelling ten opzichte van de tweede versnelling kan u al snel vijftig procent van het brandstofverbruik schelen.

  Tip 5: door het gaspedaal niet te hard in te trappen is er al veel winst te behalen op het gebied van milieubewust autorijden. Wie bijvoorbeeld tachtig procent van de maximum snelheid rijdt, bespaart al zo’n zestig procent van het verbruik. Een klein beetje vaart minderen kan dus erg veel uitmaken.

  Tip 6: het rijden met cruise control zorgt ook voor een lager brandstofverbruik. Hiermee heeft u immers een constante snelheid als weggebruiker. Hierdoor hoeft u minder vaak te remmen en gas te geven, waardoor het verbruik van de auto ook minder blijft.

  Tip 7: als u aan een nieuwe auto toe bent en uw budget staat het toe, koop dan een nieuwe auto. De fabrikanten van de huidige generatie auto’s hebben immers meer dan ooit aandacht besteed aan het zo milieuvriendelijk mogelijk maken van hun auto’s.

  Verkoop uw auto of vrachtwagen

  Hoe werkt het?