085 401 62 21 Direct een bod

Milieuvriendelijk rijden

Een goede chauffeur rijdt heden ten dage niet alleen veilig, maar ook milieuvriendelijk. Het is immers steeds belangrijker aan het worden om rekening te houden met het milieu, en per saldo houdt u ook nog meer over in de portemonnee! Hieronder noemen we enkele simpele aanpassingen voor automobilisten, zodat het milieu minder wordt belast.

Met constante snelheid rijden

De automobilist die anticipeert op het verkeer rijdt veel zuiniger. Als iemand driehonderd meter verderop ziet dat het verkeerslicht op rood springt, hoeft hij niet nog eens extra gas te geven, om vervolgens op de rem te gaan staan. Wat ook rampzalig is qua verbruik is continu optrekken en afremmen; het vergroot uw brandstofverbruik en de schadelijke uitstoot.  Om dit tegen te gaan kan het handig zijn om op de autosnelweg een cruise control in te schakelen.

Juist schakelen

Hoe hoger de versnelling, hoe lager de motorsnelheid is. En bij een lagere motorsnelheid wordt er ook minder verbruikt. Vandaar is het zaak om altijd op tijd te schakelen. Als uitgangspunt kunt u 2500 toeren gebruiken bij een benzinewagen, en 2000 toeren in het geval van een dieselauto.

Rem op de motor

Het alsmaar achter elkaar remmen en optrekken kost erg veel brandstof. Maar wie zijn gaspedaal los laat zonder te ontkoppelen, verbruikt op dat moment helemaal niets! Als de auto dreigt stil te vallen schakelt u naar een lagere versnelling en laat de koppeling dan opnieuw omhoog komen.

Niet te snel rijden

Hoe meer vaart de auto maakt, des te meer schadelijke stoffen er worden uitgestoten. En hoe meer vaart de auto maakt, des te meer er geremd zal moeten worden. U kunt dus uw uitstoot van milieubelastende stoffen beperken door simpelweg de snelheid in de gaten te houden.

Koop een milieuvriendelijke auto

Het voordeel van een eerstehands nieuwe auto is dat ze zuiniger en milieuvriendelijker zijn dan occasions, omdat nieuwe auto’s jaarlijks beter presteren op het gebied van milieuvriendelijkheid. Ook voor uw portemonnee kan het dus aantrekkelijk zijn om toch een nieuw model te kopen in plaats van een tweedehandse. De beste keuze die u tegenwoordig kunt maken is uiteraard voor de elektrische auto.

Contact
Vandaag Verkopen

Anthony Fokkerstraat 24

3261 LB Oud-Beijerland

info@vandaagverkopen.nl

085 401 62 21