8.3 van 10
 • 910
29 beoordelingen
Direct een bod 085 401 62 21
 • Bel 085 401 62 21

  Onderhoud tips voor uw auto

  06-06-2016

  Wie zijn auto goed onderhoudt rijdt veiliger en bespaart op de kosten. Daarom geven wij u hieronder enkele handige tips om de auto in een goede staat te houden.

  Als u onderweg een vreemd geluid  hoort dat u niet bekend in de oren klinkt, luister er dan goed naar en probeer te lokaliseren waar het vandaan komt. Dit leidt ertoe dat u in de garage beter zal kunnen uitleggen wat en waar er iets aan de hand is.

  Stel het nooit uit om de gebreken aan uw auto te verhelpen. U kunt het vergelijken met het uitstellen van een tandartsbezoek: per saldo wordt het altijd duurder naarmate u langer wacht om in actie te komen. Behalve de kosten kunnen de problemen ook steeds verder toenemen als u te lang wacht. Daarnaast zal uw auto ook langer mee gaan als ook de kleinere gebreken zo spoedig mogelijk worden verholpen.

  Onderhoudstips: van weersomstandigheden  tot bewust rijden

  Met het stijgen der jaren vervuilt de binnenkant van de motor steeds verder. Om dit tegen te gaan kunt u verschillende stoffen toevoegen aan de brandstof of motorolie om de motor van binnen te reinigen. Vraag anders uw garage om advies.

  Ook ten aanzien van de weersomstandigheden kunt u in actie komen. Zo kan de auto beschermd worden tegen UV-straling, zeer hoge temperaturen, pekel en modder. Koop anders bijvoorbeeld een autohoes. Vaak zijn kleine beschadigingen repareerbaar met een lakstift. En ook een poetsbeurt zo nu en dan maakt de auto meer ‘weerbaar’.

  Tegenwoordig is het een vast onderdeel bij rijlessen, maar veel wat oudere bestuurders zijn er maar weinig mee bekend: bewust rijden. Probeer rustig op te trekken en rustig te rijden als de motor nog niet warm is. Door middel van bewust rijden wordt de motor minder belast, is er minder bandenslijtage en is er besparing van brandstof. Daar komt nog eens bij dat door vaker af te remmen op de motor en de auto te laten ‘uitrollen’, de remblokjes ook langer mee zullen gaan.

  Instructieboekje, bandencontrole, remblokjes en vloeistofcontrole

  Besteed aandacht aan het instructieboekje van uw auto. Hoe moet de auto optimaal bediend worden en wanneer ligt onderhoud voor de hand? U kunt het er allemaal in teruglezen!

  Houd zo nu en dan een bandencontrole. Met de juiste profieldiepte rijdt u veiliger, comfortabeler en bespaart u op de brandstofkosten.

  Wie piepende remmen heeft, is vaak toe aan vervanging van de remblokjes. Door op tijd in actie te komen blijven de remschijven in een goede staat, en die zijn veel duurder om te vervangen.

  Controleer maandelijks het oliepeil, de remolie en de koelvloeistof

  Verkoop uw auto of vrachtwagen

  Hoe werkt het?