8.3 van 10
 • 910
29 beoordelingen
Direct een bod 085 401 62 21
 • Bel 085 401 62 21

  Onderhoudshistorie is geld waard

  27-02-2017

  Onderhoudshistorie is geld waard bij de verkoop van een auto. Een occasion levert veel meer op als een auto regelmatig is onderhouden en dit goed geregistreerd is. Bij regelmatig onderhoud zijn immers defecte onderdelen vervangen en is de kans op problemen veel kleiner voor een nieuwe eigenaar. Want niemand zit natuurlijk te wachten op verborgen gebreken. Controleer daarom de onderhoudshistorie voordat u een koopcontract tekent.

  Door het checken van de onderhoudshistorie krijgt u belangrijke inzichten over het voertuig. Bijvoorbeeld of er ongelukken zijn geweest of hoeveel eigenaren de auto al had. Daarnaast is het van belang om te weten hoe APK en onderhoud zijn verlopen, welke reparaties zijn uitgevoerd en wat de kilometerstand is. Bedenk ook dat het belangrijk is of de banden nog recent vervangen zijn.

   

  Raadpleeg de onderhoudshistorie met een online kentekencheck

  Om de onderhoudshistorie te controleren moet u het kenteken invoeren op een online kentekencheck, wat direct informatie geeft over de auto die u op het oog heeft. Het is een kleine moeite die u veel ellende kan besparen.

  Wist u dat automobilisten bereid zijn om gemiddeld duizend euro meer te betalen voor een occasion als de volledige onderhoudshistorie bekend is? Dit bedrag is onlangs becijferd door de Stichting 100 Procent Onderhouden op basis van vragenlijsten die door bijna drieduizend mensen zijn ingevuld.

  Samen met het automerk, het model, de prijs en de kilometerstand vinden consumenten het onderhoudsboekje het belangrijkste aankoopcriterium; nog belangrijker dan de autokleur. Dit is ook niet zo verwonderlijk, want wie wil er nou worden opgescheept met onvoorziene reparatiekosten? Dit kan immers aardig in de papieren lopen. Het onderzoek stelt dat autokopers deze onverwachte kosten het belangrijkste risico vinden  bij de aankoop van een occasion, gevolgd door een niet kloppende kilometerstand.

   

  Autobedrijven zouden zo grondig mogelijk alles moeten registreren

  Bij het aanbieden van de onderzoekscijfers aan de automotive sector is door de stichting een advies geschreven voor autobedrijven om zo goed en gedetailleerd mogelijk het door hen uitgevoerde onderhoud aan een auto vast te leggen voor de eventuele latere eigenaren. Het voordeel voor de autobezitter is dan ook nog eens dat hij veel meer kan incasseren voor zijn auto. Met andere woorden: alle partijen hebben dus belang bij een correcte en grondige registratie van de autogegevens.

  De Stichting 100 procent Onderhouden is een in 2016 opgestart keurmerk voor mensen die een tweedehands auto willen kopen. Autobedrijven hebben de mogelijkheid zich aan te sluiten bij deze stichting, zij kunnen het gelijknamige label krijgen voor een tweedehands auto waarvan dan zeker is dat deze altijd volgens de fabrieksspecificaties is onderhouden.

  Verkoop uw auto of vrachtwagen

  Hoe werkt het?