8.3 van 10
 • 910
29 beoordelingen
Direct een bod 085 401 62 21
 • Bel 085 401 62 21

  Op vakantie naar Frankrijk, let op flitsers!

  05-08-2016

  Opnieuw is volgens de onderzoeken Frankrijk in 2016 het populairste vakantieland onder Nederlanders. Om deze beslist onvergetelijke vakantie tot een niet al te dure te maken is het zeer raadzaam om de maximum snelheid in de gaten te houden. De gendarmes in Frankrijk trekken namelijk alles uit de (flits)kast om snelheidsovertreders aan te pakken. Ook buitenlandse toeristen worden niet ontzien.

  De Nederlandse mobiliteitsorganisatie Touring komt met deze waarschuwing naar buiten. De Franse regering heeft tegenwoordig van verkeersveiligheid namelijk een hot issue gemaakt. In 2015 werden in de zomervakantie reeds honderdduizend Nederlandse personenauto’s geflitst. Ter vergelijking: in 2014 lag dit cijfer nog 35 procent lager.

  Honderden flitskasten en anonieme flitsauto’s wachten u op…

  Iedereen die bekend is met het Franse wegennet is er bekend mee dat het er stikt van de vaste flitskasten, 3.600 in getal, die standaard ingeschakeld staan. Om de hardrijder nog forser te kunnen aanpakken heeft de Franse gendarmerie besloten om dit aantal in 2016 nog eens uit te breiden met 380 in plaats van 280 anonieme flitsauto’s.

  Ook kent Frankrijk tachtig locaties waar trajectcontrole van toepassing is. En als slagroom op de taart heeft ons favoriete vakantieland ook nog eens honderd zogeheten ‘superflitspalen’: grote grijze containers die in staat zijn om meerdere rijstroken tegelijk te controleren. Veelal worden deze ingezet bij wegwerkzaamheden, omdat op dit soort locaties weggebruikers nogal eens de neiging hebben om het gaspedaal eens ferm in te trappen, terwijl het er juist vereist is om langzamer te rijden. Op het precieze moment dat de automobilist ze zal opmerken is hij al te laat, want uiteraard staan ze zeer strategisch opgesteld. Tot slot hebben de Fransen ook nog eens vijfhonderd vaste radars, die in beide rijrichtingen kunnen flitsen. Met dubbel zo veel rendement in dat geval.

  Nep-radars: een andere pesterij van de Franse politie

  Met de hierboven staande opsomming denkt u natuurlijk dat u nou alle noodzakelijke dingen wel zal weten op het gebied van snelheidsboetes in Frankrijk. Maar we zijn er nog niet. De onvermoeibare Franse politie heeft ook nog eens 3.500 nep-radars laten maken. Ze staan op de gekste plaatsen verdekt opgesteld, puur om de automobilist bij de les te houden. Bangmakerij die uiteindelijk wel tot een grotere verkeersveiligheid zal leiden. Automobilisten die zich aan de snelheid houden, hebben natuurlijk niets te vrezen. De vraag is alleen of dat het werkelijke doel zal zijn van de Franse regering…

  Wat ook nog een extra domper is voor de Nederlandse automobilist is de verbeterde samenwerking tussen de politie in de Europese Unie. Bekeuringen die u in een ander EU-land krijgt dienen tegenwoordig toch écht te worden betaald!

   

  Verkoop uw auto of vrachtwagen

  Hoe werkt het?