8.3 van 10
 • 910
29 beoordelingen
Direct een bod 085 401 62 21
 • Bel 085 401 62 21

  Op wintersport? Laat uw auto controleren!

  28-12-2015

  Wanneer u met uw eigen vervoer op wintersport wilt gaan, dan zijn er een aantal zaken waar u rekening mee zal moeten houden. U zal een aantal zaken al dan niet moeten aanschaffen voor uw reis. Dit is wel afhankelijk van het land waar u naar toe op wintersport gaat. Zo bent u bijvoorbeeld in Oostenrijk verplicht om een EHBO-doos in uw auto te hebben. De meeste mensen die op wintersport gaan, rijden door Duitsland. Hier in Duitsland bent u verplicht om onder winterse omstandigheden winterbanden onder uw auto te voeren. Zo zal u dus eerst moeten uitzoeken wat u allemaal verplicht mee moet nemen wanneer u met uw eigen auto op wintersport gaat. Ook zal u goed moeten uitzoeken welke verzekeringen en pechhulp u nodig zou kunnen hebben. U wilt natuurlijk niet vast komen te staan zonder hulp!

  Uw garage kan u verder helpen

  Behalve dat u een aantal zaken zal moeten meenemen wanneer u op wintersport gaat, is het ook verstandig om uw auto voor vertrek te laten controleren. Een goede garage zal er dan voor zorgen dat uw auto helemaal klaar wordt gemaakt voor de wintersport. Uw koelvloeistof en ruitenwisservloeistof zullen vervangen worden met een vloeistof die tot -30 graden vloeibaar blijft en uw ruitenwissers worden zo nodig vervangen. Ook zullen de rubberen afsluitstrips behandeld worden met talkpoeder, siliconenspray of vaseline. Dit wordt gedaan om er voor te zorgen dat ze niet vastvriezen. Daarnaast zal er gekeken worden naar de spanning in uw banden. U kan dan helemaal goed voorbereid op vakantie. Ook kunt u dan advies krijgen over welke materialen verstandig zijn om mee te nemen, zoals bijvoorbeeld sneeuwkettingen en/of een skibox.

  Uw auto komt niet door de wintercheck, wat nu?

  Het kan natuurlijk zijn dat uw auto niet door de wintercheck komt, of dat er zo veel acties ondernomen moeten worden dat dit niet rendabel is. In de meeste gevallen komt er een onderliggend probleem naar voren dat niet specifiek is voor uw wintersport, maar er ook voor zal zorgen dat uw auto straks moeite zal hebben met de APK. U kan dan een aantal zaken doen. Voor de wintersport kan u natuurlijk een auto huren, maar dit lost het onderliggende probleem niet op. Ook kan u er voor kiezen om uw auto te laten repareren, echter kan dit een behoorlijk prijzige grap worden.

  Het kan ook verstandig zijn om een nieuwe auto aan te schaffen. U kan er dan voor kiezen om uw auto in te ruilen, of wellicht is het verstandiger om uw auto te verkopen voor een scherpe prijs en ergens anders een andere auto te kopen. Het verkopen van uw auto kan snel geregeld zijn, zeker wanneer u contact op neemt met Vandaag Verkopen. U krijgt dan direct een zeer scherp bod op uw auto, en deze kan binnen 24 uur verkocht zijn. U heeft dan direct geld, wat u kan gebruiken voor een nieuwe auto, een alternatieve reis (vliegticket?) of om een auto te huren waarmee u veilig op wintersport kan. Het is dus te allen tijden verstandig om voor uw wintersport uw auto goed te laten controleren, u kan dan met een gerust hart op wintersport!

  Verkoop uw auto of vrachtwagen

  Hoe werkt het?