8.3 van 10
 • 910
29 beoordelingen
Direct een bod 085 401 62 21
 • Bel 085 401 62 21

  Pechhulp buitenland

  06-01-2016

  Als u in het buitenland op vakantie gaat, dan is het raadzaam om goed voorbereid te vertrekken met een auto zonder mankementen. Hebt u twijfels over een knipperend lampje, is er een vreemde geur in de auto of een raar geluid, neem dan altijd voorafgaand aan uw vakantie gelijk maatregelen. Immers: pech aan uw auto kan, hoe klein ook, uw vakantie aardig verpesten. Stel dat u met uw auto vast komt te staan in de binnenlanden van Spanje, wat doet u dan? Neem daarom maatregelen door een pechhulppakket bij de ANWB of een andere aanbieder af te sluiten.

  Pechhulp kan tegen lage kosten!

  Wie een budgetpakket neemt, met alleen de meest voor de hand liggende zaken bij pechhulp in het buitenland, is bij bijvoorbeeld de ANWB slechts 85 euro per jaar kwijt. Op jaarbasis is dat natuurlijk een slok op een borrel! Want u moet er natuurlijk niet aan denken dat u hulpeloos met uw auto in een ver land komt vast te zitten waar u de taal niet machtig bent.

  Wie pechhulp-maatregelen voor het buitenland heeft genomen bij de ANWB of een andere aanbieder krijgt nooit met onaangename verrassingen te maken. Ten eerste krijgt u bij calamiteiten telefonische ondersteuning van een medewerker die de vreemde taal spreekt van het land waarin u op dat moment bent. Da’s wel zo handig, want leg maar eens aan de telefoon uit aan bijvoorbeeld een Spanjaard dat uw auto niet wil starten!

  Zevenduizend buitenlandse wegenwachten

  In de meeste Europese landen krijgen mensen die hun pechhulp in het buitenland goed hebben geregeld, ondersteuning van de eigen nationale ANWB of soortgelijke organisatie in dat land. Van de ANWB is bekend dat zij in de diverse Europese landen zo’n zevenduizend buitenlandse wegenwachten hebben.

  Wie pechhulpmaatregelen heeft genomen heeft altijd het voordeel van een vervangende auto service met een haal- en brengauto, zodat u probleemloos weer terecht komt bij uw hotel, vakantiehuisje of camping. Ook kunt u doorgaans de rest van uw vakantie gebruik blijven maken van zo’n haal- en brengauto, zodat u bijvoorbeeld uitstapjes en dergelijke kunt blijven maken terwijl in een garage in de regio uw auto wordt gerepareerd.

  Pechhulp is meestal inclusief hotelservice en rechtsbijstand

  Een ander vast onderdeel bij pechhulp in het buitenland is een hotelservice, voor een eventueel verblijf of overnachting in een nabij gelegen hotel. Wie niks heeft geregeld qua pechhulp moet in het ergste geval in zijn eigen kapotte auto overnachten, en dat wilt u zichzelf en uw eventuele gezin natuurlijk niet aandoen.

  Een onderdeel van de pechhulp kan zijn dat u rechtsbijstand ontvangt. Was het uw schuld, dat mankement aan de auto, lag het aan uw garage of lag het aan het verhuurbedrijf in het verre land waar u vertoefde? Indien u pechhulp in het buitenland goed hebt geregeld betaalt u slechts een luttel bedrag voor juridische bijstand, die u veel geld en hoofdbrekens kan besparen bij bijvoorbeeld schuld door een aanrijding.

  Verkoop uw auto of vrachtwagen

  Hoe werkt het?