085 401 62 21 Direct een bod

Personenautoverkoop stijgt in de EU

De verkoop van nieuwe auto’s in de Europese Unie is in de afgelopen maand met meer dan veertien procent gestegen in vergelijking met 2015. Bijzonder was dat in de meeste landen sprake was van een dubbelcijferige groei. Het tegenstrijdige was echter dat de verkoop van nieuwe auto’s in Nederland daalde. Dit maakte de brancheorganisatie ACEA deze maand bekend.
Alles bij elkaar opgeteld werden de vorige maand meer dan één miljoen auto’s verkocht in de lidstaten van de Europese Unie. De voertuigverkoop in Europa nam daamee alweer voor de dertigste maand op rij toe. Van de grotere landen was de hoogste stijging waarneembaar in Italië, daar was een toename van maar liefst 27,3 procent. De goede tweede is Frankrijk met 13,2 procent. Zoaals gezegd daalde de afzet in ons land, en wel met 15 procent (ruim 28.000 auto’s). Uw personenauto verkopen? Dit kan gemakkelijk en snel op vandaagverkopen.nl.

Autoverkoop in eigen land neemt al sinds 2011 af

De laatste keer dat de autoverkoop in ons land piekte was in 2011. Sinds dat jaar nam de verkoop van nieuwe auto’s af. Opvallend is dat de meeste nieuwe auto’s worden verkocht door automobilisten van 55-plus.

Tot nu toe in 2016 bezette Opel de eerste plek in de verkopen van nieuwe auto’s, daarnaast was de Peugeot 208 het bestverkochte model. Volkswagen voerde de merkenlijst aan, hierbij gevolgd door Peugeot. Deze cijfers blijken uit gegevens van het RDC en automotive kennisbureau Aumacon.

Daling verkoop in Nederland vooral vanwege economische redenen

Deskundigen zeggen dat de afname van de autoverkoop valt te wijten aan economische redenen. Hoewel er wordt gezegd dat we uit de financiële crisis zijn, ervaren veel mensen dat niet persoonlijk. Autobezit is voor een deel van de mensen te duur, met name de wat jongere automobilist. Ze vinden het hebben van een auto aan de dure kant; zaken als brandstof, belasting, verzekering en onderhoud zijn nu eenmaal prijzig. Daarnaast zijn er tegenwoordig duurzame alternatieven als Greenwheels, plus het feit dat mensen tegenwoordig langer met hun auto doen.

Ook fiscale ontwikkelingen spelen een rol in de afzet van de automarkt. Zodra er door de fiscus een willekeurig besluit wordt genomen, kunnen mensen maar zo in een kleinere fiscaal gunstiger auto gaan rijden. Ook kwam het een jaar geleden nog voor dat automobilisten massaal probeerden om voor een bepaalde datum een nieuwe auto aan te schaffen vanwege de nieuwe bijtellingsregels die in 2016 werden ingevoerd.

 

 

Contact
Vandaag Verkopen

Anthony Fokkerstraat 24

3261 LB Oud-Beijerland

info@vandaagverkopen.nl

085 401 62 21