8.3 van 10
 • 910
29 beoordelingen
Direct een bod 085 401 62 21
 • Bel 085 401 62 21

  Ruim 80 jaar Citroën voorwiel aandrijving

  20-05-2014

  Constructeur Lefèbvre werd in 1932 door Citroën weggehaald bij Renault. Een historisch moment in de wereld van autotechniek, want de opdracht die Lefèbvre kreeg heeft geleid tot de ontdekking van de moderne voorwiel aangedreven auto. Een moderne auto ontwikkeld voor het brede publiek, dit was de opdracht die Citroën voor ogen had.

  Wat zij kregen was een auto die bepalend bleek voor de toekomst. Met voorwielaandrijving en een zelfdragende carrosserie was de zogenaamde Traction Avant, de opvolger van de Rosalie, al op weg om een onderscheidende auto te zijn. De Traction Avant had daarnaast nog meer vernieuwingen die in het bijzonder voor die tijd revolutionair waren. Onafhankelijke, voorwielophanging, een hydraulische remsysteem en kopkleppen waren technieken die ongekend waren in die tijd voor productieauto’s. Technieken die vandaag de dag nog worden gebruikt. Bijzonder knap dit alles, aangezien Citroën in die tijd geplaagd werd door financiële problemen. Dit leidde tot een klein budget wat leidde tot enkele kinderziektes.

  Ondanks dit alles wordt de auto tot vandaag de dag gezien als een mijlpaal in technische ontwikkelingen.

  Citroën, na 80 jaar nog steeds een schoonheid

  Het uiterlijke design van Traction Avant werd gedaan door Bertoni. Met succes de auto is naast haar onderscheidende technische aspecten een pracht voor het oog. Het is dan ook niet ongebruikelijk dat u de auto tegenkomt op een samenkomst van klassieke autoverzamelaars of op bruiloften. Door de jaren heen zijn er verschillende varianten van deze Citroën op de markt gekomen.

  citroen traction avant 6 Ruim 80 jaar Citroën voorwiel aandrijving

  Naast de oorspronkelijke vierdeurs-variant kwam er al gauw een familie variant in de vorm van roadster en Faux Cabriolet (coupe/ cabrio). Maar daar hield het niet mee op. Al gauw verscheen de grotere en bredere ‘Normale’ en de verlengde ‘Familiale’. De ‘Familiale’ beschikte 6 zijraampjes en klapstoeltjes, zo werd er plaats geschonken aan 8 man. Hij was ook beschikbaar zonder klapstoeltjes. In deze vorm stond hij bekend als de ‘Limousine’.

  Een Citroën met geschiedenis

  De Traction Avant is beschikbaar geweest met drie verschillende motor uitvoeringen, variërend van 32 tot 77 pk. Ook zijn er prototypes geweest met een V8 motor. Helaas zijn deze nooit in productie genomen. In totaal heeft de Traction Avant een productie leeftijd gekend van 32 jaar. Saillant detail is dat deze auto tijdens de oorlog veel gebruikt werd door geheime agenten.

  Vandaag staat de auto bekend als een voorloper in technische innovatie.

  Citroën verkopen

  Het kan zijn dat u ogenblikkelijk geld nodig heeft. Een luxe middel wat vaak een degelijke som geld vertegenwoordigd is uw auto. Dankzij Vandaag verkopen is het eenvoudig om snel en veilig uw Citroën te verkopen. U vult simpelweg het contact formulier in en wij doen u snel een passend bod voor een marktconforme prijs. Vandaag verkopen kan uw Citroën omzetten in direct geld.

  Vandaag Verkopen is al ruim 25 jaar een grote partij betreffende het inkopen van auto’s en vrachtwagens. Wij kunnen gemakkelijk en snel uw Citroën van u overnemen. Kiest u ervoor om uw Citroën te verkopen aan Vandaag Verkopen, dan heeft u ook vandaag al het geld op uw rekening staan.

  Wanneer u uw Citroën verkopen wil is Vandaag Verkopen de perfecte partner voor u!

  Verkoop uw auto of vrachtwagen

  Hoe werkt het?