8.3 van 10
 • 910
29 beoordelingen
Direct een bod 085 401 62 21
 • Bel 085 401 62 21

  Sloopauto’s zijn tegenwoordig geld waard

  10-01-2017

  Sloopauto’s zijn tegenwoordig geld waard, dat blijkt wel uit de cijfers uit de autobranche van de afgelopen vijf jaar. Ooit was het nog zo dat u zelfs geld moest betalen om uw oude auto of sloopauto te laten slopen en ook nog eens zelf de auto naar een sloperij moest brengen, maar die tijden liggen achter ons.
  Vroeger richtte een autosloperij zicht puur op het slopen van auto’s, tegenwoordig zijn het bedrijven met sterke milieudoelen die aan verkoop van bruikbare auto-onderdelen doen. Ze demonteren alles wat nog waarde heeft en zorgen voor een eigentijdse milieuvriendelijke afwikkeling van het ontleden van uw auto. Al met al dus een positieve ontwikkeling voor de automobilist die van zijn auto af wil. U krijgt tegenwoordig immers een vergoeding voor de te slopen auto, en deze wordt eventueel ook nog eens bij aan de voordeur opgehaald. Uw sloopauto verkopen? Bekijk dan vandaagverkopen.nl.

  Een auto wordt gemiddeld n achttien jar gesloopt

  In de slopersbranche noemen ze een sloopauto een voertuig die helemaal ‘op’ is, nog maar moeilijk door de APK komt en te duur om nog te repareren. Wat in deze tijden van milieubesef ook nog meespeelt is de veel hogere uitstoot van de echt oude modellen auto’s. Gemiddeld genomen wordt een auto na achttien jaar gesloopt, een jarenaantal dat de laatste jaren is gestegen doordat auto’s steeds degelijker zijn geworden en mensen langer met hun auto willen doen.

  Ook in uw regio zullen er meerdere autosloopbedrijven zijn. Het kan raadzaam zijn om na te gaan wat de vergoeding en service is die zo’n sloper u kan bieden. Zo kan het u bijvoorbeeld veel rompslomp schelen als zo’n bedrijf uw te slopen auto zelf bij u thuis komt ophalen. Bedenk dat sommige slopers een hogere vergoeding uitkeren als u de auto zelf komt brengen. Sommige slopers voeren het beleid dat ze wel gratis de sloopauto komen ophalen, maar er daardoor wel een lager bedrag ervoor betalen dan de concurrent. Ook zijn sommige sloperijen best bereid om tien of twintig kilometer af te leggen om uw auto op te halen.

  De sloopvergoeding kan aanzienlijk variëren

  De uiteindelijke vergoeding die u krijgt voor een sloopauto kan variëren van enkele tientallen tot een paar honderd euro, het ligt er natuurlijk maar net aan met wat voor auto u bij zo’n bedrijf komt: bouwjaar en kilometerstand worden nauwlettend in de gaten gehouden.

  Wie op een makkelijke manier een autosloper wil vinden om op een financieel en praktisch zo gunstig mogelijke manier van zijn auto af te komen, doet er goed aan om een kijkje te nemen bij de diverse online autosloperijen, die u in contact kunnen brengen met slopers in het hele land.

  Verkoop uw auto of vrachtwagen

  Hoe werkt het?