8.3 van 10
 • 910
29 beoordelingen
Direct een bod 085 401 62 21
 • Bel 085 401 62 21

  Smart op batterijen?

  18-10-2016

  De Smart, de ‘Swatch Mercedes Art’, oftewel de kleine populaire stadsauto uit de Mercedes-fabrieken, heeft een Smart Electric Drive op de markt gebracht. Deze maakt het nog aantrekkelijker om voor elektrische mobiliteit te kiezen.

  De zo typerende Smart-wendbaarheid wordt immers gecombineerd met lokaal emissievrij rijden, wat natuurlijk ideaal is in stedelijke gebieden. In de toekomst zal Smart het enige automerk zijn dat zijn auto’s aanbiedt als zowel een model met verbrandingsmotor als met elektro-aandrijving. Deze maand beleefde de Smart Electric Drive een succesvolle wereldpremière tijdens de Autosalon Paris. In Nederland is de auto pas begin 2017 op de markt. Uw Smart verkopen? Dit kan gemakkelijk op vandaagverkopen.nl.

  Enkele kenmerken van de Smart Electric Drive:

  • De Smart is het eerste automerk met een elektrische cabrio
  • De Smart Electric Drive kent een zeer snelle acceleratie
  • Met een volle accu legt deze auto 160 kilometer af, ideaal voor een stadsauto
  • Met de vernieuwde acculader kan twee maal zo snel worden opgeladen als de oudere modellen
  • Met de snellader, die leverbaar is tegen een meerprijs, kan de accu binnen de 45 minuten volledig worden opgeladen.

  Door de kleine draaicirkel rijdt de nieuwe Smart nog steeds zo pittig als zijn voorgangers. Door de lengte van bijna zeven meter is deze identiek aan de Smart 4-2. Qua kleuren en opties is er veel mogelijk.

  Zeer opmerkelijk aan de nieuwe Smart is de snelle oplaadtijd. Op het Nederlandse stroomnetwerk kan de nieuwe Smart veertig procent sneller worden opgeladen dan zijn voorganger, wat voor veel mensen een belangrijk gegeven in hun aankoopbeslissing zal zijn. Met behulp van een speciale app kan het laadproces ook op afstand worden gevolgd. Tevens zijn er opties voor milieubewust en ‘intelligent’ laden.

  De nieuwe Smart: erg veel voordelen voor de veeleisende stadsmens

  In de loop van 2017 komt een extra krachtige 22kW snellader als aanvullende optie op de markt. Hierdoor kan de Smart in minder dan drie kwartier worden opgeladen.

  De nieuwe Smart heeft een 60 kW (81 pk) elektromotor en brengt het vermogen middels een constante overbrengingsverhouding over richting de wielen. De auto kent een actieradius van rond de 160 kilometer, wat ideaal is voor lokaal emissievrij rijden in stadsgebied.

  Voor de topsnelheid geldt dat deze is begrenst tot 130 kilometer per uur. Vanwege één vaste overbrengingsverhouding hoeven er minder schakelbewegingen dan in andere auto’s te worden gemaakt, wat natuurlijk ideaal is bij stedelijk verkeer. Een ander pluspunt is de zeer energiebesparende voorverwarm/koelfunctie voor het interieur.

  Verkoop uw auto of vrachtwagen

  Hoe werkt het?