8.3 van 10
 • 910
29 beoordelingen
Direct een bod 085 401 62 21
 • Bel 085 401 62 21

  Een app voor te hard rijden!

  11-05-2016

  Een handige tip voor de ware snelheidsduivels, want met deze app rijd je nooit meer te hard, en dat bespaart veel euro’s op je boetes! Bovendien heeft de populaire navigatie-app Waze er sinds kort weer een handige functie bij. Wie deze navigatie-app gebruikt, kan tijdens het rijden de maximum snelheden van de wegen zien. Hiermee is de app van Waze in positieve zin weer wat uitgebreider geworden, ook al had concurrent Flitsmeister deze feature vier jaar geleden al in zijn app ingebouwd.

  Waze is al zes jaar een vaste waarde onder de gebruikers van navigatie-apps. Vanwege de grote populariteit werd de app in 2013 door Google overgenomen. Bij Waze staat de community centraal, dus als er bijvoorbeeld een file ontstaat of er is oponthoud door een verkeersongeluk, dan kunnen de app-gebruikers dat zelf aan elkaar melden. Hierdoor kunnen de medeweggebruikers goed voorbereid en met geactualiseerde route-informatie de weg op. De Waze-gebruikers zijn er blij om dat er nu ook een extra toevoeging is  waarop de maximum snelheden worden aangeduid. En als er bijvoorbeeld door een wegreparatie opeens een andere maximum snelheid geldt, dan kunnen autobestuurders deze zelf toevoegen op de app.

  De snelheids-app is nog niet helemaal uitontwikkeld

  Een minpunt aan de app van Waze is dat in geval van onduidelijke snelheidsaanduidingen die op bepaalde tijdstippen gelden, dit nog niet mogelijk is om aan te geven. Waze geeft aan dat zijn ontwikkelafdeling hiermee nog aan het werk is en de gebruikers er binnenkort op mogen rekenen. Het blijft dus nog even opletten voor de snelrijders onder ons!

  De ontwikkelafdeling van Waze heeft er enkele maanden geleden al wel voor gezorgd dat de app een nieuw uiterlijk kreeg en veel gebruiksvriendelijker werd. Hierdoor werd bijvoorbeeld het delen en navigeren van ritten nog makkelijker. Ook zijn er in de nieuwe versie minder handelingen nodig om je route te navigeren of te delen. Daarnaast is voor de gebruikers het melden van files en verkeersongelukken makkelijker geworden. Met een enkele klik is het mogelijk om een inschatting van de aankomsttijd naar je plek van bestemming te appen.

  Pluspunten aan de laatste versie

  Ook is er in de laatste versie een eigen kleurtje voor alle waarschuwingen en meldingen, zodat je door het signaleren van de kleur in een mum van tijd weet waar je rekening mee moet houden. Ook bevat het ‘slimme’ meldingen, waardoor je op tijd op je afspraak komt en er rekening wordt gehouden met de andere afspraken in je agenda. Ook is er nu een wegdoseerfunctie ingevoerd; dit betekent dat je routes krijgt voorgeschoteld die zijn gebaseerd op het verkeersplan van een stad, ter voorkoming van boetes. Hierdoor word je dus niet langs een omleidingsroute gestuurd.

  Verkoop uw auto of vrachtwagen

  Hoe werkt het?