8.3 van 10
 • 910
29 beoordelingen
Direct een bod 085 401 62 21
 • Bel 085 401 62 21

  Terugroepactie van Toyota

  23-07-2015

  Het komt regelmatig voorbij in het nieuws: een terugroepactie van bepaalde modellen auto’s. Elk merk komt wel eens aan de beurt. Wat Toyota betreft vinden er in het jaar 2015 tot nu toe twee terugroepacties plaats. Wij vertellen u daar in deze blog wat meer over, zodat u weet waar u aan toe bent als u een Toyota bezit of van plan bent er een te kopen.

  Wat zijn de huidige terugroepacties van Toyota?

  De eerste terugroepactie kwam in mei in het nieuws. Het betreft in Europa de modellen Corolla, Yaris, Avensis en Avensis Verso, gebouwd tussen april 2003 en december 2008. De airbags van het merk Takata kunnen bij een aanrijding met teveel kracht worden geopend, waardoor metaaldeeltjes op de passagier af kunnen vliegen, met lichamelijk letsel als gevolg. Toyota neemt dit zeer serieus en repareert alle betrokken modellen, zonder kosten voor de eigenaar.

  Overigens worden deze Takata airbags in meerdere merken en modellen auto’s gebruikt. Ook bepaalde auto’s van bijvoorbeeld Honda, Mazda, Ford en Nissan hebben deze airbags en de eigenaars moeten deze dus laten repareren. Het probleem is dus niet beperkt tot Toyota. Toyota zocht wel het meest prominent het nieuws, en spoorde haar klanten aan de airbag te laten repareren.

  De tweede terugroepactie, die in juli in het nieuws kwam, betreft een bepaalde serie van de hybride auto’s Toyota Prius Wagon en Toyota Auris. Deze auto’s moeten een software-update ontvangen, omdat de huidige software het elektrische aandrijfsysteem van de hybride voertuigen kan beschadigen. Dit kan de rijprestaties negatief beïnvloeden. In zeldzame gevallen kan dit zelfs leiden tot een auto die langzaam tot stilstand komt.

  Heeft u een Toyota die teruggeroepen wordt, dan krijgt u hoogstwaarschijnlijk automatisch bericht dat u de auto kosteloos kunt laten repareren. Wilt u weten of uw model Toyota teruggeroepen wordt? Dit kunt u checken op de Kentekencheck van Toyota.

  Houdt Toyota onevenredig vaak terugroepacties?

  Het kan misschien zo lijken dat Toyota vaker dan andere merken auto’s terugroept naar de garage. Dit kan het idee geven dat Toyota niet zo’n betrouwbaar merk is, als er zo vaak iets mis mee is. Toch is dat niet een geheel juiste voorstelling van de werkelijkheid.

  We noemden eerder al dat Toyota het snelst het nieuws zocht met de terugroepacties van de Takata airbags. Toyota communiceerde dit op heldere wijze naar haar klanten en naar de media. Toch moesten ook van veel andere merken auto’s om deze reden worden teruggeroepen, maar werd dit door deze merken minder helder gecommuniceerd.

  Daarnaast is Toyota een van de meest verkochte automerken ter wereld. Als er meer auto’s van een bepaald merk gemaakt worden en op de weg rondrijden, vergroot dit uiteraard de aantallen auto’s die teruggeroepen moeten worden.

  Tevens is er veel media-aandacht voor terugroepacties van Toyota. Een verhaal met een smeuïge kop als: “Toyota houdt alwéér een terugroepactie” doet het goed in kranten en op websites. Als andere merken dit overkomt, wordt daar minder aandacht aan besteed.

  Tot slot kunnen we noemen dat Toyota doorlopend prijzen van gerenommeerde instituten wint op het gebied van betrouwbaarheid, en voor haar transparante opstelling als er auto’s teruggeroepen moeten worden.

  Laat dus bij de aanschaf van een nieuwe auto het nieuws over het terugroepen van auto’s geen belemmering zijn om Toyota in overweging te nemen.

  Toyota kopen of verkopen? Vandaag Verkopen helpt u!

  Wilt u een Toyota kopen? U kunt uw oude auto dan voor een gunstige prijs en op gemakkelijke wijze verkopen aan Vandaag Verkopen. Ook als u uw oude Toyota wilt verkopen, krijgt u er bij ons een goede prijs voor. Wij laten ons niet afschrikken door nieuws over teruggeroepen auto’s, maar kunnen uw Toyota op zijn werkelijke waarde schatten. Neem contact met ons op voor een aantrekkelijk bod op uw Toyota of andere auto. U krijgt bij de verkoop direct uw geld en een vrijwaringsbewijs. Snel en voor een goede prijs van uw auto af? Vandaag Verkopen is uw partner!

   

  Verkoop uw auto of vrachtwagen

  Hoe werkt het?