085 401 62 21 Direct een bod

Verschuivingen in de verkoopcijfers van nieuwe auto’s en occasions

De staat van de economie is een van de belangrijkste factoren die invloed hebben op het aantal auto’s dat wordt verkocht, zowel op verkoopcijfers van nieuwe auto’s als op die van tweedehands auto’s. Op diverse manieren hangen deze twee zaken met elkaar samen.

Wie als individu of als gezin te maken heeft met teruglopende inkomsten en/of toenemende uitgaven, maakt wellicht andere keuzes als het gaat om de aanschaf van een auto. Iemand doet bijvoorbeeld nog wat langer met de huidige auto, terwijl bij een betere financiële situatie de auto eerder vervangen wordt. Ook kiezen mensen in betere financiële tijden er soms voor om een tweede auto aan te schaffen, of in mindere tijden voor het delen van een auto. In sommige gevallen doen mensen zelfs hun enige auto van de hand, maar dat hangt er ook weer vanaf in welk gebied ze wonen. In het ene gebied is alles zonder auto prima bereikbaar met het openbaar vervoer, in het andere gebied is het zonder auto toch problematisch om voldoende mobiel te zijn.

De economie in Nederland en andere landen in Europa, maar ook bijvoorbeeld in de Verenigde Staten, trekt weer aan. Kunnen we dit al terug zien in de verkoopcijfers van auto’s?

Meer verkochte nieuwe auto’s ten opzichte van vorig jaar, occasionverkoop neemt af

Het blijft speculeren of dit door de aantrekkende economie komt, maar de brancheverenigingen RAI en Bovag meldden dat consumenten in augustus 2015 aanzienlijk meer nieuwe auto’s hebben gekocht dan in augustus vorig jaar. Er hebben ruim een vijfde deel meer nieuwe autoverkopen plaatsgevonden, in totaal zijn er meer dan 31.000 nieuwe auto’s verkocht.

In de VS is dezelfde trend waarneembaar. Van tevoren spraken veel automerken, zoals het concern General Motors, de verwachting uit dat de verkopen van nieuwe auto’s flink zouden dalen. In augustus deden veel automerken aldaar echter goede zaken, waardoor de verkoopdaling behoorlijk meeviel. GeneralMotors verwachtte bijvoorbeeld een verkoopdaling van 2,6 procent in augustus, en kwam uiteindelijk uit op een daling van slechts 0,7 procent. Als deze trend doorzet, komt straks groei van de verkoop weer in zicht. Ook Nissan rapporteerde vergelijkbare cijfers, namelijk een veel lagere verkoopdaling dan verwacht.

De occasionmarkt begon ook weer te herstellen, maar de laatste berichten geven aan dat daar in augustus in Nederland een voorlopig eind aan is gekomen. De verkoop van tweedehands auto’s daalde met ongeveer 4 procent. Of dit komt doordat meer mensen weer financieel in staat zijn om een nieuwe auto te kopen of dat er een andere verklaring voor is, moet worden geduid door specialisten, daar durven wij zelf geen ware uitspraak over te doen.

Zelf toe aan een nieuwe auto? Verkoop uw auto aan Vandaag Verkopen!

Als u, om welke reden dan ook, zelf toe bent aan een nieuwe auto, en dat kan zowel een geheel nieuwe als een nieuwe occasion zijn, dan kunt u uw oude auto gemakkelijk en snel verkopen aan Vandaag Verkopen. Wij bieden gunstige, marktconforme prijzen voor de auto’s die wij opkopen en de verkoop is zo geregeld. Als RDW-erkend autobedrijf kunnen wij u direct bij de verkoop een RDW-vrijwaringsbewijs overhandigen, en ook de betaling vindt direct na de verkoop plaats.

Koopt u een nieuwe auto omdat uw oude auto beschadigd is, ook dan kunt u deze zonder problemen aan ons verkopen. Vandaag Verkopen koopt namelijk ook schade- en zelfs sloopauto’s op, en in veel gevallen zal het u positief verrassen wat u nog voor uw beschadigde auto krijgt.

Een aantrekkende of een afnemende economie, hoe dan ook, bij Vandaag Verkopen kunt u uw auto verkopen voor een eerlijke prijs!

Contact
Vandaag Verkopen

Anthony Fokkerstraat 24

3261 LB Oud-Beijerland

info@vandaagverkopen.nl

085 401 62 21