8.3 van 10
 • 910
29 beoordelingen
Direct een bod 085 401 62 21
 • Bel 085 401 62 21

  Volkswagen blijft populaire tweedehands auto

  29-01-2016

  Het imago van autofabrikant Volkswagen mag dan de laatste maanden tanende zijn door het schandaal rondom de ‘sjoemelsoftware’, het auto kopend publiek lijkt zich daar niet echt mee bezig te houden. De autokoper lijkt te blijven geloven in de ‘Deutsche Gründlichkeit’ van VW, want op de tweedehands automarkt blijft het merk ongekend populair. De affaire rondom de dieselauto’s ten spijt.

  De nog steeds geldende populariteit van Volkswagen kwam aan het licht door een onderzoek van de website Autoverleden.nl. Deze site maakt zowel maandelijks als jaarlijks een lijst met een rangorde van de snelst verkopende occasions van het afgelopen jaar. Hieruit blijkt dat het merk Volkswagen nog steeds gewild blijft op de tweedehands automarkt. Het gaat in dit geval om verkopen van de afgelopen dertig dagen, en dat is dus ruim na de datum dat de problemen met de sjoelmeldiesels aan het licht kwamen. Dat speelde immers in de periode september tot november 2015.

  Tweedehands Volkswagen en Ford het snelst verkocht

  In de top honderd van snelst verkopende tweedehands auto’s staat de Volkswagen Polo bovenaan. Hierbij moet worden gezegd dat vooral de oudere modellen, zoals een VW Polo uit 1996, binnen vijftien dagen zijn verkocht. Nog zo’n voorbeeld van een snel verkopende auto is een model van een ander merk: ook de Ford Focus wisselt snel van eigenaar. Dit model auto is namelijk gemiddeld na zestien dagen van eigenaar gewisseld, wat ook niet zo’n vreemd gegeven is, daar een auto uit 1996 natuurlijk niet zo’n hoge vraagprijs zal hebben.

  Het is niet alleen de Polo van VW die het goed doet op de tweedehands automarkt; ook de modernere diesels van Volkswagen blijken populair. Een voorbeeld daarvan is de Volkswagen Polo Diesel uit het bouwjaar 2010, deze auto wordt gemiddeld binnen 22 dagen verkocht, wat relatief snel mag heten. Zoals al eerder gesteld: de gemiddelde Nederlandse automobilist schijnt niet zo veel te geven om het milieu schandaal rondom de diesels van  Volkswagen. Overigens komen diverse van de andere Duitse merken, zoals BMW en Mercedes, nauwelijks in de lijst voor.

  Gemiddelde prijs tweedehands auto tussen 700 euro en 2.500 euro

  Dit laatste kan er mee te maken hebben dat het met name de kleinere modellen auto’s zijn die de lijst van de website Autoverleden.nl domineren. Het prijs niveau dat het meest voorkomt is 1.500 euro, de range waartussen de meeste auto’s worden verhandeld ligt tussen de 700 euro en de 2.500 euro. Wat de website helaas niet vertelt is of de auto’s worden verkocht aan Nederlandse particulieren of aan handelaren die de auto’s gaan exporteren. Dit zorgt wellicht voor een wat vertekend beeld qua afzet cijfers.

  Verkoop uw auto of vrachtwagen

  Hoe werkt het?