085 401 62 21 Direct een bod

Volvo: aantrekkende Europese verkoop compenseert tegenvallende verkoop in China

volvo concept estate 1 300x199 Volvo: aantrekkende Europese verkoop compenseert tegenvallende verkoop in China

Het is geen geheim dat de economische situatie waarin een bepaald land of regio verkeert een directe invloed heeft op de verkoop van nieuwe auto’s. Het is voor veel mensen een noodzaak om voldoende mobiel te zijn, en niet iedereen verkeert in de positie of woont in het juiste gebied om alles met het openbaar vervoer te doen. Daarom hebben veel mensen sowieso een auto nodig, maar in een tegenvallend economisch klimaat, met daaruit voortvloeiend afnemende inkomsten en toenemende uitgaven, zal men eerder kiezen voor een tweedehands auto dan voor een nieuwe auto. Als men al een nieuwe auto koopt, is dat vaak een minder luxe en duur model. Ook kiezen stellen er dan vaker voor om een auto te delen, in plaats van een tweede auto aan te schaffen.

In China worden minder nieuwe auto’s verkocht

Ook in China wordt dit effect gemerkt door autofabrikanten. Waar eerst the sky the limit was en autofabrikant sterk investeerden in de Chinese markt, begint de Chinese economie nu weer zwaardere tijden te kennen en lopen de verkoopcijfers van nieuwe auto’s flink terug. Een paar weken geleden schreven we al over tegenvallende verkoopcijfers van Audi in China. Ook Audi had flink geïnvesteerd in de Chinese markt, maar heeft desondanks te maken met tegenvallende verkoopaantallen, waardoor het verwachte aantal verkochte auto’s in 2015 naar beneden moest worden bijgesteld.

Ook Volvo, een merk dat inmiddels in Chinese handen heeft, verkoopt minder auto’s in China. Maar waar de economie in de ene regio terugloopt, trekt het in de andere regio aan. Met de Europese economie gaat het weer gestaag beter, en Volvo heeft bekendgemaakt dat de tegenvallende Chinese verkoop gecompenseerd wordt door de aantrekkende Europese verkoop.

Volvo verhoogt zijn winstverwachting door een toenemende Europese verkoop

In China bleef het aantal verkochte Volvo’s gelijk aan een jaar eerder, maar dit kwam mede doordat Volvo zich genoodzaakt zag fikse kortingen te geven op verkochte auto’s, omdat het merk verwachtte anders te weinig te verkopen. Dus ondanks het gelijke aantal verkochte auto’s nam de winst uit de Chinese markt af.

In het nieuws horen we echter over de aantrekkende Europese economie, nu de ergste economische crisis voorbij is. Volvo spreekt nu weer van een robuuste markt in Europa. De aantrekkende verkoop in Europa is zelfs zo sterk dat dit de verminderde winst uit China compenseert. Volvo heeft daarom zijn winstverwachting over dit jaar verhoogd en noemen deze winststijging zelfs ‘substantieel’. Goed nieuws voor de Chinese eigenaren van Volvo en voor de werknemers van de fabrieken waar deze auto’s gemaakt worden.

Volvo heeft een reputatie van betrouwbaarheid en nu ze weer meer winst maken dan eerder verwacht, kunnen autoliefhebbers er vanuit gaan dat ze ook in de toekomst kunnen kiezen voor de betrouwbare Zweedse degelijkheid van Volvo.

Wilt u ook kiezen voor een nieuwe Volvo, verkoop dan uw oude auto aan Vandaag Verkopen tegen een gunstige, marktconforme prijs. Elders op deze website vindt u meer informatie over de aantrekkelijke dienstverlening van Vandaag Verkopen. U doet uw oude auto snel van de hand met zo min mogelijk gedoe, en kunt het geld gebruiken voor de aanschaf van een Volvo, of een andere auto natuurlijk. Heeft u juist een Volvo en wilt u deze verkopen, dan kunt u bij ons op een eerlijke prijs en een gemakkelijke verkoop rekenen.

Contact
Vandaag Verkopen

Anthony Fokkerstraat 24

3261 LB Oud-Beijerland

info@vandaagverkopen.nl

085 401 62 21