8.3 van 10
 • 910
29 beoordelingen
Direct een bod 085 401 62 21
 • Bel 085 401 62 21

  Vóór 2015 een nieuwe auto, waarom?

  18-03-2014

  Vandaag verkopen is altijd bezig met het zoeken naar informatie die onze klanten en lezers van nut kan zijn. Zodoende zijn wij op de volgende feiten gewezen. Er zijn momenteel een aantal redenen waarom het slim is om een nieuwe auto te kopen. In 2015 komen er een aantal veranderingen die het aanschaffen en/of onderhouden van een auto nóg duurder gaan maken.

  De Nederlandse automobilist is een favoriete melkkoe van de overheid, dit is al langer bekend. De wegenbelasting maar ook de nieuwprijzen van auto’s zijn vrijwel nergens zo duur als in Nederland. In ons perfectionistische buurland Duitsland koopt u namelijk al een Porsche 911 Turbo cabrio voor maar 207.989 € waar deze in Nederland een ruimschootse 235.100 € kost. Het prijsverschil tussen onze landen wordt veroorzaakt door de BPM ( Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen ). Deze luxebelasting bezorgt onze overheid jaarlijks enkele miljarden euro’s. Hier volgen een aantal concrete redenen om voor het begin van 2015 nog een nieuwe auto aan te schaffen.

  Alleen elektrische auto’s BPM vrij

  De momenteel razendsnel verkopende Fiat 500, Volkswagen Polo of de Renault Twingo zijn momenteel nog BPM vrij. Dit komt vanwege de milieu vriendelijk uitstoot van deze kleine, relatief groene, wagentjes. Na 1 januari 2015 wordt het een stuk duurder om dit soort auto’s te bezitten omdat deze dan niet meer BPM vrij zullen zijn. Daarnaast worden niet alleen de relatief groene wagens maar ook de erg groene wagens bestraft. Vanaf begin 2015 zullen namelijk hybride auto’s zoals de Volvo V60 en de Toyota Prius ook niet meer BPM vrij zijn. De enige auto’s die volledig BPM vrij blijven zijn 100% elektrische voertuigen.

  Duurdere diesels

  Januari 2015 heeft nog veel meer mooi nieuws voor kilometervreters. De overheid heeft namelijk aangekondigd dat de CO2 grens voor diesel auto’s volgend jaar nog een stapje omlaag wordt gezet. Dit gaat simpel gezegd betekenen dat het onderhouden van een dieselauto nog een stuk duurder zal gaan worden in 2015. De toch al duurdere dieselauto kan wel eens een ernstige klap ontvangen van deze maatregelen. Het aanschaffen en belasten van een dieselauto is momenteel ook al een stuk duurder dan dat van een benzine auto. Als u toch graag diesel wilt blijven rijden is het de juiste keuze om een jonge dieselauto uit bijvoorbeeld Duitsland te importeren voordat 2014 is afgelopen.

  car sale img 1024x680 Vóór 2015 een nieuwe auto, waarom?

  De huidige automarkt

  Er zit de afgelopen maanden weer een lichte stijging in de cijfers die gerelateerd zijn aan de verkoopcijfers van personenauto’s. Doch zit de automarkt momenteel zeker nog in een diepe crisis. Veel autodealers kampen met grote voorraden en volle etalages, de gemiddelde prijzen zijn hierdoor aanzienlijk gezakt. Onze Duitse buren hebben momenteel nog veel meer auto’s stilstaan bij dealers en hier kunt u dan ook nog meer voordeel vinden. Aangezien de afgelopen maanden de auto verkopen alweer aan het stijgen zijn is het slim om er zo vroeg mogelijk bij te zijn.

  Mocht u momenteel aan het denken zijn over het aanschaffen van een nieuwe auto, denk dan aan Vandaag Verkopen voor het overnemen van uw huidige wagen. Vandaag Verkopen koopt al ruim 25 jaar lang tweedehands auto’s, schade auto’s, vrachtwagens en meer. Wij streven ernaar om alles binnen één dag geregeld te hebben! Vandaag Verkopen kan u voorzien van een eerlijk bedrag voor uw auto, zodat u bezig kan gaan met het zoeken naar een nieuwe bolide.

  Bron: Automotive Import

  Verkoop uw auto of vrachtwagen

  Hoe werkt het?