8.3 van 10
 • 910
29 beoordelingen
Direct een bod 085 401 62 21
 • Bel 085 401 62 21

  Kentekencard vervangt papieren kentekenbewijs

  02-01-2017

  Een kentekencard vervangt uw papieren kentekenbewijs in de toekomst, na het rijbewijs in de vorm van een creditcard zal dit op termijn ook gaan gebeuren met onze kentekenbewijzen. De moderne versie heeft een chip aan boord om onrechtmatig gebruik tegen te gaan en vervangt bovendien de twee bewijzen van papier van het kentekenbewijs.
  Op de kentekencard zijn de gegevens vermeld van zowel de auto-eigenaar als het voertuig. Op de ouderwetse papieren versie waren hiervoor nog twee documenten nodig. In tegenstelling tot het ouderwetse overschrijvingsbewijs ontvangt de eigenaar van het voertuig bij de tenaamstelling een tenaamstellingscode. Deze is noodzakelijk als de auto in andere handen komt, wordt gesloopt of wordt geëxporteerd. Een nieuw kenteken aanvragen? Vandaagverkopen.nl helpt u hierbij.

  Nieuwe kentekencard is lastig te vervalsen: minder autodiefstal

  Het voordeel is dat de huidige kentekencard makkelijk is in gebruik, een langere levensduur heeft en lastig te vervalsen is. Sinds de invoering is de hoeveelheid autodiefstallen dan ook afgenomen. Bij gestolen auto’s worden vaak vervalste of gestolen kentekenbewijzen gebruikt. Met de huidige kaart wordt het doorverkopen van gekloonde auto’s aan goedwillende autokopers aanzienlijk moeilijker. In het geval van klonen krijgt de ontvreemde auto immers hetzelfde kenteken als een auto van hetzelfde merk en type.

  Voor de kentekencard geldt dat deze ook een chip krijgt. Op de chip staan dan precies dezelfde gegevens die ook voorkomen op de card. Hierbij zit ook inbegrepen het in de hele EU geldige CVO (Certificaat van Overeenkomst), een soort digitaal geboortebewijs die in alle Europese landen op dezelfde manier geldig is. Uit veiligheidsoverwegingen worden de cards sinds zomer 2016 niet meer op locatie gemaakt, maar alleen op het hoofdkantoor van de RDW.

  Overheid verwacht dat iedereen in 2018 nieuwe kentekencard heeft

  De kentekencard kent hetzelfde tarief als zijn vorige variant en is geldig in elke voertuigcategorie. Iedereen die tegenwoordig een nieuwe auto koopt, krijgt sinds de datum van invoering bij de levering een moderne kentekencard. In het geval van een verkoop van een ouder voertuig krijgt de nieuwe eigenaar een kentekencard als hij als nieuwe eigenaar ingeschreven wordt. Zo’n wijziging in een kentekencard kan ook al voorkomen bij bepaalde aanpassingen, bijvoorbeeld als de auto een nieuwe kleur zou krijgen. De overheid verwacht dat in de loop van 2018 alle papieren kentekenbewijzen zullen zijn vervangen.

   

  Verkoop uw auto of vrachtwagen

  Hoe werkt het?